null

PREMIUM

Vervolg: de dag nadat... ik voor de derde keer trouwde

Beeld Pexels

Negen jaar later en nog dolgelukkig: Anna is blij en gelukkig met de keuze om voor de derde keer te trouwen.

Annemarie van DijkPexels

Anna (36): “Johannes en ik zijn nu negen jaar getrouwd en het gaat nog steeds heel goed tussen ons. We zijn echt een team. Gelukkig was ik ook meteen helemaal dol op zijn dochter, die al negen was toen we trouwden. Samen hebben we nog twee dochters gekregen. Met z’n vijven vormen we een fijn gezin.

Dat Johannes mijn onbetwiste lot uit de loterij is, is de afgelopen jaren gebleken. Onze dochters zijn allebei te vroeg geboren en lagen lang in het ziekenhuis. Het was een spannende periode waarin ik niet op mijn best was. Johannes was geweldig, hij ondersteunde me in alles. Daarna kreeg mijn moeder kanker en overleed op haar eenenzestigste. Ik raakte in een ernstige depressie, nog steeds is het een diepe wond. Daaroverheen kreeg ik ook nog corona. De impact op ons gezin was groot, ik was bijna nergens meer toe in staat. Johannes hield alles draaiende: hij deed het huishouden, gaf thuisonderwijs, zorgde voor mij. ‘Ben je het niet zat, zo’n jankende vrouw?’ vroeg ik hem weleens. Maar hij antwoordde dat hij van me houdt en er altijd voor me wil zijn. Met medicatie en therapie gaat het nu weer de goede kant op met me. Ik ben dankbaar dat mijn moeder mijn dochters nog heeft gekend.

Bij mijn eerste huwelijk was ik veel te jong en had ik oogkleppen op. De tweede keer trof ik een leuke man, die helaas met een stoornis kampte. En inderdaad, drie keer is scheepsrecht: Johannes bleek de ware. Ik ben blij dat ik in de liefde ben blijven geloven.”

Wat aan dit verhaal vooral ging, lees je hier.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden