null

PREMIUM

Vervolg: de dag nadat... onze favoriete buren verhuisden

Beeld Getty Images

Sommige buren worden binnen korte tijd ook elkaars beste vrienden. Catia (43) en haar gezin kunnen dat beamen: hun vriendschap met Marco, Ruby en hun kinderen was ontzettend intiem. Nu de buren verhuisd zijn, blikt Catia terug op de mooie tijd die ze hadden.

Krista IzelaarGetty Images

Catia: “Het is nu bijna een halfjaar geleden dat Ruby en Marco verhuisden. Nu ben ik eraan gewend, maar ik ben echt een paar weken van slag geweest. We hebben nieuwe buren. Prima mensen, maar geen Ruby en Marco. De schutting is teruggeplaatst.

Grenzen aanvoelen

Wat ik mooi vond aan onze oude buren is dat we, hoewel we veel tijd samen doorbrachten, elkaars privacy ook respecteerden. Zonder dat we er ooit afspraken over hebben gemaakt, voelden we elkaars grenzen haarfijn aan. Als ik na een lange dag werken moe thuiskwam, wist Ruby dat ze me even met rust moest laten, ook al zat ik in de tuin.

Nu de zomer eraan komt, ga ik onze oude buren nog meer missen. Juist met mooi weer deden we veel samen. Als we de barbecue aanstaken, ging er altijd een bordje eten hun kant op. Mijn man Al heeft Marco zelfs leren barbecueën, dat had-ie nog nooit gedaan. Ze wonen nu eigenlijk te ver weg om een bordje eten langs te brengen, maar ik denk dat we dat voor de grap toch gaan doen, de eerstvolgende keer dat de barbecue aan gaat.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden