null Beeld

Vijf dagen later werd ik wakker…

Alexandra kreeg in 2007 op 36-jarige leeftijd een hartinfarct. Daarna stond haar hart stil. Alexandra: “Gelukkig kwamen er snel hulptroepen, zoals de ambulance, de brandweer en de politie. Ik werd binnen 6 minuten geholpen door reanimatie met een AED. Daar reageerde ik niet meteen op. Ik kreeg uiteindelijk 3 klappen. Toen kwam er voorzichtig een hartslag terug.” Haar zus Nathalie vertelt: “Het is iets wat we totaal niet hadden zien aankomen. Ze was nog een jonge moeder, stond vol in het leven.”

onze Commerciële Redactie

Coma

Na de reanimatie raakte Alexandra in coma. Haar lichaamstemperatuur werd laag gehouden door haar lichaam op een speciaal koelbed te koelen. Omdat ze nergens op reageerde, vroeg de arts de familie om zich voor te bereiden op het ergste. Alexandra zou eeuwig comapatiënt kunnen blijven.

Zeuren over stoppels

“Vijf dagen later werd ik wakker en had nergens last van!", vertelt Alexandra. Aan haar zus vraagt ze direct of ze een scheermes mee wil nemen naar het ziekenhuis omdat ze stoppels op haar benen heeft. Nathalie: “Op dat moment dacht ik: jij hebt echt nul besef van wat wij hebben doorgemaakt. Maar aan de andere kant moest ik zo hard lachen dat ze zat te zeuren over stoppels op haar benen.”

Voor wiens hart kom jij in actie?

Van 20 tot en met 27 september vraagt de Hartstichting weer aandacht voor hart- en vaatziekten. Er zijn nog teveel harten die er zomaar mee stoppen of beschadigd zijn. Levensreddend onderzoek is hard nodig en hiervoor is veel geld nodig. Je kunt je steentje op verschillende manieren bijdragen.

Dyanne Beekman in actie voor het vrouwenhart

Dyanne Beekman (fashionondernemer en televisiepresentatrice) komt in actie voor het vrouwenhart. Dyanne heeft onder het label DYANNE drie accessoires ontwikkeld voor de Hartstichting. Deze accessoires zijn exclusief te koop bij Etos winkels tussen 15 september en 12 oktober. De opbrengst komt ten goede aan de Hartstichting. www.hartstichting.nl/dyanne

null Beeld
null Beeld
null Beeld

Kom in actie!

Kom net als Dyanne in actie en zamel geld in voor de Hartstichting. Laat je sponsoren voor een looptocht of ga bijvoorbeeld cupcakes bakken. Bekijk welke acties er bij jou in de buurt zijn of meld je eigen actie aan op www.hartstichting.nl/kominactie

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden