null Beeld

Column

Vinden ze mijn zoon stom? Ik heb er een knoop van in m’n maag

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7), die autisme heeft, in Ouderkerk. Deze week schrijft ze over de juiste balans tussen in- en ontspanning vinden.

Ik ben zó lekker bezig. Op mijn werk is het gezellig druk, ik kan alle rompslomp aan die bij een kind met autisme komt kijken (want ik heb net genoeg hulplijnen), ik neem tijd voor mezelf, ik eet gezond, ik slaap goed, ik leer eindelijk autorijden en ik boks. Oioioi, ik heb het he-le-maal voor elkaar. Verdiend ook, want hallo, ik heb het echt best zwaar gehad de afgelopen coronaperiode met die ellendige schoolsluitingen. Mijn karma staat helemaal de goede kant op, lijkt het. Als ik bedenk dat ik in oktober naar een concert wil, stuit ik normaliter op sites met de mededeling ‘uitverkocht’. Nu kan ik zo veel kaarten kopen als ik wil. Mijn droomvakantiehuis in de Provence? Ik loop er zomaar tegenaan en ik kan het nog betalen ook! Het geluk lacht me toe en ik snap wel waarom. Ik ben nu eenmaal heel goed bezig met de juiste balans tussen in- en ontspanning. Voor een klant heb ik er kortgeleden een paar stukken over geschreven en ach, nou ja, ik wil niet opscheppen, maar ik ben toch wel het schoolvoorbeeld van hoe je dat goed doet…

Adem in, adem uit

Huh, wat bedoel je? Doe ik een beetje gestrest de laatste twee dagen? Ja, nou, er is gewoon een grote opdracht binnengekomen en ik weet even niet zo goed hoe ik het allemaal moet bolwerken. Alle schrijvers die ik benader, zitten vol met werk of ze vieren plotseling vakantie. Bovendien loop ik giga achter met mijn columns en heb ik deze week een gillende deadline voor een andere klus. Jaja, ik weet dat ik diep moet inademen en langzaam moet uitademen, maar dat lukt even niet zo goed want ik maak me ineens ook weer veel zorgen over Nathan en zijn vriendjes. Waarom heb ik het idee dat ik altijd het initiatief moet nemen voor speelafspraken? Waarom doen die ouders dat zelf niet? Vinden ze Nathan stom? Vinden ze mij stom? Ze hebben zelf toch ook allemaal moeilijke kinderen? Pff, ik heb er een knoop van in mijn maag. Nee hoor, ik slaap niet slecht. Waarom ik vannacht dan naar beneden ging? Ik wilde even controleren of het gas uitstond. Dat doe ik altijd als ik grip verlies. Dan ga ik dingen controleren. Ja, nee, ik weet het, ik moet nog net iets beter ontspannen. Maar verder ben ik zó lekker bezig.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden