null Beeld

Voel je thuis in Harlingen

Hotel Harlingen is niet alleen een perfecte locatie om te overnachten, je kunt er ook heerlijk eten en drinken. Als je wilt zelfs in een voormalige geldkluis!

Redactie Libelle.nl

Ooit was de Amsterdamse Handelsbank in het pand van Hotel Harlingen gevestigd, en die liet een ‘kleinigheidje’ achter: de geldkluis. Zo groot dat er met gemak meerdere mensen in kunnen. Deze ruimte in De Bar in het hotel is omgetoverd in een eetruimte voor vier personen. Lunchen, dineren, borrelen - het kan allemaal in De Kluis. Wel even reserveren. Maar ook De Bar zelf is een gezellige plek om bij te komen na een dagje Harlingen. Door de spiegelwand van muur tot muur heeft de ruimte een open karakter, terwijl de rest van het meubilair een warm, intiem gevoel geeft. Mooie combi!

Top-kok in de keuken

Na een borrel in De Bar schuif je zo aan voor het diner in Het Restaurant. Chef-kok Marten Haga heeft hier de leiding, en hij is niet de minste. Eerder werkte hij voor Joop Braakhekke bij Le Gara-ge in Amsterdam, bestierde hij de keuken van Het Kurhaus in Scheveningen en zwaaide hij de scepter bij restaurant Frish 'n Dish in Harlingen. In de keuken van Het Restaurant wordt zo veel mogelijk gekookt met verse, biologische producten. Haga maakt trouwens niet alleen van het avondmaal een feest, ook het ontbijt is top. Met zijn zelfgemaakte jams, chocopasta en pindakaas begint elke dag hier goed.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden