null Beeld

Vrouw overleeft 45 minuten hartstilstand

Een vrouw in Amerika heeft artsen versteld laten staan nadat zij 45 minuten zonder hartslag heeft overleefd. De 40-jarige Ruby Graupera-Cassimiro onderging een keizersnede in het ziekenhuis toen er complicaties bleken te zijn. Haar artsen hebben drie kwartier lang haar geprobeerd te reanimeren. Toen het niet lukte haalde ze haar familie erbij om afscheid te nemen. Toen kwam er plotseling weer een hartslag op de monitor.

Eleane Kuiper

Een wonder

Tijdens de keizersnede kreeg Ruby te maken met een vruchtwaterembolie. Dit betekent dat er tijdens de bevalling vruchtwater in de bloedbaan van de moeder terecht is gekomen. Hierdoor had Ruby 45 minuten lang een hartstilstand. Op miraculeuze wijze kwam ze spontaan weer bij kennis toen haar familie net bij haar in de kamer stond om afscheid te nemen.

Ondanks dat ze drie kwartier zonder hartslag heeft gelegen, heeft Ruby geen hersenschade opgelopen. Dokter Anthony Dardano, hoofd van alle artsen in het ziekenhuis waar Ruby lag, noemt het een wonder. In alle tijd dat hij als arts heeft gewerkt, heeft hij nog nooit zoiets meegemaakt, vertelt hij.

Ruby is er van overtuigd dat ze het niet had overleefd zonder haar familie om haar heen. Haar nieuwe dochtertje heet Taily en ze zijn allebei erg gezond.

Voor meer nieuws ga je naar Libelle Nieuws.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden