null Beeld

Vrouw van de Wereld: Suze blaast oude gebouwen nieuw leven in

Ze was al bezig met een ideale wereld toen ze een kind was. Suze Gehem (29) ontmoette na haar studie aan de TU Delft Wubbo Ockels. “Ik voelde vaak dat mijn dromen werden getemperd. Hij was de eerste die mij stimuleerde juist nog groter te denken dan ik al deed.”

online redactie Libelle Daily

In de rubriek 'Vrouw van de Wereld' in Libelle 48 is tot onze spijt een onjuiste versie van het interview met Suze Gehem geplaatst. Dit is de correcte versie.

Samen met zakenpartner Jelle en een aantal jonge ingenieurs is ze nu de drijvende kracht achter De Groene Grachten, een Stichting die historische gebouwen duurzaam maakt. Zo adviseerde ze bij het verduurzamen van forten bij Utrecht en ontwikkelde ze de co-workingspace ‘Global Grounds@KIT’ in het Tropeninstituut. Suze: "Het is fantastisch om oude gebouwen nieuw leven in te blazen. Dit is veel duurzamer dan een gebouw nieuw te bouwen. Want een grachtenpand dat al 400 jaar bestaat, dat is pas duurzaam."

Het beste advies dat ik ooit kreeg

"Wubbo stelde mij bij alles wat ik deed 3 vragen, namelijk: Geloof je erin? Leer je ervan? En heb je er plezier in? Als dat 3 keer klopt, dan is het goed."

Dit betekent geld voor mij

"Ik ben er heel trots op dat we een succesvolle organisatie kunnen draaien in de 'groene' sector zonder dat we daar subsidies voor nodig hebben."

Interview: Martine de Vente. Beeld: Rossi & Blake

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden