Vrouwen van een zekere leeftijd

EllyKoster

Een paar dagen geleden hebben mijn echtgenoot en ik een gezellige avond bij onze buurvrouw doorgebracht. Ze had te horen gekregen dat ze glansrijk geslaagd was voor haar opleiding tot counselor/gesprekstherapeut en daardoor hadden wij het geluk een smakelijk stuk gebak bij de koffie te krijgen. Op het gebied van counseling wil ze nog verder studeren. Ze is iemand met een ruime levenservaring en een groot inlevingsvermogen in de mens, dus ik weet zeker dat ze in deze beroepstak helemaal op haar plaats is. Het was alleen jammer, zei ze, dat ze nu pas aan deze studie begonnen was. Dat herkende ik. Ik was, net zoals de buurvrouw zich al geruime tijd voor psychologie interesseerde, regelmatig met schrijven bezig, maar ben pas laat met het serieuze schrijfwerk begonnen en daardoor dus laat officieel schrijfster geworden. Dat voelt wel eens aan alsof je een aantal jaren bent misgelopen. We kwamen samen tot de conclusie dat de tijd er misschien niet eerder rijp voor was, dat we datgene wat we wilden voor die tijd misschien niet hadden kunnen realiseren, niet eerder dan dat we de nodige levenservaring hadden opgedaan. En nu zijn we allebei een nieuwe weg ingeslagen.

Het leven stopt gelukkig nog niet bij een zekere leeftijd. Ja, want dat zijn we: vrouwen van een zekere leeftijd. Maar dat wil niet zeggen dat we minder gedreven zijn. Misschien juist wel meer, omdat we in een kortere tijd dan iemand die jonger is dan wij nog alles eruit willen halen wat erin zit. We zijn echte laatbloeiers.Geraniums? Mooie planten, maar niet aan ons besteed. Laat die geraniums maar ergens anders bloeien. Ons zie je daar voorlopig niet achter zitten.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden