null Beeld

Waarom de boeven uit ‘Home Alone’ het eigenlijk nooit hadden kunnen overleven

Hoe vaak je ‘m ook gezien hebt, hij blijft leuk: ‘Home alone’. In de film beschermt de kleine Kevin de grote villa van zijn familie op hilarische wijze tegen 2 vastberaden inbrekers. Maar stel dat dit verhaal écht was gebeurd, dan zou het heel wat minder goed voor de boeven zijn afgelopen…

Linda Almekinders

Dat blijkt wel als je een groep artsen naar de film laat kijken. In onderstaande video beoordelen ze de verwondingen die inbrekers Harry en Marv in werkelijkheid zouden oplopen door de ‘grappige’ trucjes van Kevin. Een paar voorbeelden op een rijtje:

  • Harry wordt met een geweer in zijn kruis geschoten. Dat zou ‘serieuze verwondingen aan zijn genitaliën hebben veroorzaakt, met misschien zelfs onvruchtbaarheid tot gevolg’.
  • Marv valt van boven naar beneden van een spekgladde betonnen keldertrap. “Na zo’n val kun je niet meer zelf overeind komen. Waarschijnlijk heb je gekneusde of gebroken ribben en verwondingen aan je nieren.”
  • Als Harry het huis binnenstapt, wordt zijn muts en haar door een steekvlam in brand gezet. “Dat zou zeker tweede- of derdegraads brandwonden opleveren aan je hoofdhuid. De huid zou loslaten en misschien komt zelfs de schedel bloot te liggen.”
  • Bij Marv valt er een strijkijzer vanaf grote hoogte op z’n hoofd als hij eenmaal de kelder binnen is. “Mijn favoriete deel hieraan is dat hij er in de film alleen een brandwond aan overhoudt”, zegt een arts. “Gek genoeg wordt zijn oog gespaard. Het hoornvlies zou ook verbrand moeten zijn. Op z'n minst.”
  • Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt Marv even later een blik verf in volle vaart tegen zijn hoofd geslingerd. “Zijn gezicht zou verwoest zijn. Breuken aan de oogkassen en neus, bloedingen. De grote hoeveelheid bloed zou in zijn hersenen terecht kunnen komen, wat zelfs tot zijn dood had kunnen leiden. Oh, en zijn tanden zouden overal rondvliegen.”
  • Dan nog het stukje waarbij Marv met een breekijzer op Harry’s borst slaat om een vogelspin te verjagen. “Precies in het midden: dat borstbeen is verbrijzeld. Zijn aorta kan daarbij geraakt worden, waardoor hij dood zou bloeden. En zijn long zou doorboord worden, waardoor hij niet meer kan ademen.”

De conclusie is duidelijk: Harry en Marv zouden het eind van de film niet eens gehaald hebben. Vanaf nu kijk je waarschijnlijk heel anders naar Home Alone...

Bekijk de video waarin de artsen hun oordeel vellen hier:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: DistractifyYT. Beeld: 20th Century Fox

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden