null Beeld

Waarom je altijd bloemen in je moestuintje moet zetten

Staan bij jou de groenten aan de ene kant van je (moes)tuin en de bloemen aan de andere kant? Deze mogen best gezellig door elkaar geplant worden. Dit houdt je tuin namelijk gezond! 

Tosca de Jong

Een goede reden om bloemen tussen de tomaten en komkommers te laten groeien is om zo bijen en andere nuttige insecten aan te trekken. Bijen zijn nodig voor een goede bestuiving, want dit verhoogt weer de opbrengst van het gewas. Om bijen en andere bestuivers aan te trekken kun je het beste madeliefjes, Zinnia's of zonnebloemen kopen.

Zaadjes

Als je bloemzaadjes gaat kopen kies dan bloemen uit die tegelijk met je groenten bloeien. Op het zakje kun je lezen wanneer de bloem na het planten zal gaan bloeien. Op deze manier kun je de bloei synchroon laten lopen met de groeten.

Strooi bloemen door de tuin in plaats van ze op één hoop te planten. Je kunt bijvoorbeeld ook een rij groenten planten, gevolgd door een rij bloemen, of je kunt ze in dezelfde rij verdelen.

Het zou jammer zijn als je bloemen het zonlicht wegnemen van je groenten. Kies dus voor laaggroeiende bloemen. Niet alle groenten houden trouwens van veel zon. Sla kan juist baat hebben bij een beetje schaduw, vooral tijdens de zomermaanden.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Goodhousekeeping.com. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden