null Beeld

Waarom je dennenappels eerst wilt drogen voor je ze in huis haalt

Heb je tijdens een boswandeling dennenappels geraapt? Dan heb je een mooi accessoire om de herfst mee in huis te halen. Maar voor je dat doet is het wel heel belangrijk dat je ze eerst droogt, want anders kunnen er zomaar ongenode gasten mee naar binnen komen.

Anne-Flore Muller

Gelukkig is dat heel gemakkelijk te voorkomen.

Allemaal beestjes

Terwijl je die mooie dennenappels waarschijnlijk direct op een leuk plekje neer wilt leggen voor een fijne sfeer, kun je beter even wachten voor je ze de huiskamer binnenlaat. Het is namelijk van groot belang dat je ze eerst goed laat drogen. Doe je dat niet? Dan haal je niet alleen herfstsferen maar ook allerlei kleine beestjes mee naar binnen. En die kunnen je meubilair zomaar aantasten. Ook het van nature aanwezige sap in de herfstdecoratie kan voor beschadiging zorgen.

Dennenappels drogen

Gelukkig is het drogen niet erg moeilijk. Je kunt dit namelijk heel gemakkelijk in de oven doen. Leg de dennenappels hiervoor op een met aluminiumfolie beklede bakplaat, of in een ovenschaal met hetzelfde zilverfolie. Zet de oven op 160 graden, en 'bak' de dennenappels vervolgens voor twintig tot dertig minuten. Blijf wel in de buurt zodat je af en toe kan controleren of ze niet verbranden.

Pluspunt

Nog een pluspunt: door ze op deze manier te drogen, gaan de dennenappels ook nog eens mooi openstaan. Dat gaat vanzelf door de hitte, waardoor ze er nóg mooier uitzien dan ze al deden.

Kan jouw herfsttuin wel wat kleur gebruiken? Déze bloemen bloeien in het najaar:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Margriet. Roomed. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden