null Beeld

Waarom je juist nú meer planten in huis wil halen

Nu we thuis in quarantaine zitten, is het extra slim om planten in huis te nemen. Er zitten namelijk heel wat voordelen aan om juist nu kamerplanten aan te schaffen.

Demi Schoenmakers

Ondernemers steunen

We weten allemaal dat ondernemers het tijdens de coronacrisis zwaar hebben. Dat geldt ook voor de verkopers van bloemen en planten. Het is soms zelf zo erg, dat ze mooie bloemen en planten gewoon weg moeten gooien. Zonde! Daarom is het heel slim om nu wat planten aan te schaffen. Via 'Steun de kweker' steun je de lokale ondernemer en ziet jouw huis er een stuk vrolijker uit.

Meer geluk

Planten en bloemen zorgen niet alleen voor een ontspannen sfeer, maar hebben ook een positief effect op onze mentale en fysieke gesteldheid. Alleen de kleuren van bloemen en planten maken je al een stuk vrolijker. Daarnaast blijken mensen meer medeleven met anderen en minder zorgen en angst te hebben en zich minder depressief te voelen als er een bos verse snijbloemen in huis staat. Dit blijkt uit onderzoek van professor Nancy Etcoff en The Society of American Florists.

Meer productiviteit

Wanneer je dag in dag uit vanaf je eettafel werkt, kan het best een uitdaging zijn om gefocust te blijven. Je productiviteit daalt met de dag en je voelt af en toe de muren op je afkomen. Ook dan is het slim om planten aan te schaffen. Planten zorgen namelijk voor een verhoging van je productiviteit. Uit onderzoek van Ambius en Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat planten een positief effect hebben op je werkomgeving en je productiviteit met 15 tot 19% kan verhogen. Dus waar wacht je nog op?

Minder eenzaam

Verder betekent het hebben van een of meerdere kamerplanten dat je ervoor moet zorgen. En iets hebben om voor te zorgen heeft een aantal voordelen, vooral voor mensen die geen huisgenoten of huisdieren hebben. Het hebben van een verantwoordelijkheidsgevoel kan onwijs goed helpen tegen eenzaamheid.

Leuke bezigheid

Voor planten moet je zorgen en nu je veel thuis bent, heb je hier alle tijd voor. De kans is groot dat je je toch al genoeg verveelt thuis, dus dan is het verzorgen van planten of het stekken een leuke bezigheid.

Betere luchtvochtigheid

Of je nu wandelt door het bos of het park, geniet van je bloemen in de tuin of van de plant in de kamer: tijd doorbrengen met groen om je heen heeft vele gezondheidsvoordelen. Planten verlagen het kooldioxidegehalte en verhogen de luchtvochtigheid, wat erg belangrijk is voor je gezondheid. Ook dit is goed voor je humeur.

Déze plant kun je heel gemakkelijk stekken – zo doe je dat:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women's Health. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden