null Beeld

Waarom je verloren portemonnee sneller wordt teruggegeven met dít item erin

Een gestolen portemonnee wordt lang niet altijd teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Maar wanneer je dít erin stopt, is die kans wel groter.

Coks Donders

Een Engelse studie heeft namelijk aangetoond dat portemonnees met foto's erin sneller geretourneerd worden aan de eigenaars, dan een portemonnee zonder foto's.

Sterker nog, er is één bepaalde foto die je maar beter altijd in je portemonnee bij je kunt dragen.

240 portemonnees laten slingeren

Professor Richard Wiseman van de Universiteit van Hertfordshire, een psycholoog, deed een experiment in de Schotse stad Edinburgh. Hij liet daar 240 portemonnees slingeren, die niet allemaal hetzelfde waren. Sommige portemonnees hadden een foto van een schattige baby erin, andere een foto van een puppy, een familiefoto, of een foto van een ouder koppel. Tot slot waren er ook portemonnees met alleen bonnetjes erin.

Babyfoto

Wat bleek nou? 88 procent van de portemonnees met een babyfoto erin werd teruggegeven aan de eigenaar. Ook puppy's deden het aardig, 53 procent vond zijn weg terug naar de eigenaar. Portemonnees met familieportretten werden 48 procent van de tijd teruggegeven. Minder geluk hadden de eigenaren met een beurs die een foto van een ouder koppel bevatte: slechts 28 procent van die portemonnees kwam weer boven water.

Babyfoto's printen

De grote verliezer in het experiment is de onpersoonlijke portemonnee met alleen maar bonnetjes: slechts 15 procent van de vinders bracht die beurs weer terug. Je weet dus wat je te wachten staat: stop die leuke babyfoto van je (klein)kind in je portemonnee, of zoek een leuke babyfoto op het internet. Beter voorkomen dan genezen, toch?

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: Awesci. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden