null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Waarom mensen die geboren zijn in april extra bijzonder zijn

Een goed huwelijk, een fijn sterrenbeeld en minder snel ziek: geboren zijn in april blijkt op verschillende vlakken best voordelig te zijn. Dit is waarom mensen die jarig zijn in april extra bijzonder zijn.

Kirsten BloemenGetty Images/iStockphoto

Ze delen hun verjaardagsmaand met veel getalenteerde mensen

undefined

Onder meer Leonardo da Vinci, Anouk, Queen Elizabeth, Sara Kroos, Eddie Murphy, Dick Maas, Bart de Graaff, Jochem Myjer, Jacqueline Govaert én Barbara Streisand zijn geboren in april. Mooi rijtje om tussen te staan, toch?
Ze kunnen een Ram of Stier zijn

En deze sterrenbeelden hebben mooie eigenschappen. Wanneer je geboren bent tussen 1 en 19 april, ben je een Ram. Een Stier ben je wanneer je tussen de 20e en 30e bent geboren. Stieren zijn vaak doorzetters, die ook regelmatig stilstaan om te genieten van de kleine dingen in het leven. Rammen zijn vaak heel ambitieus en geboren leiders.

Ze zijn succesvol in veel verschillende beroepen

undefined

De meeste sterrenbeelden neigen vaak richting een aantal specifieke carrières, maar dit is niet het geval bij de mensen die in april zijn geboren. Misschien komt dit door de eigenschappen die hierboven zijn genoemd, maar mensen die in april jarig zijn, vinden vaak succes in verschillende hoeken.
Ze zijn over het algemeen optimistischer

Uit een onderzoek in Engeland blijkt dat mensen die in april, en ook mei, geboren zijn, vaak optimistischer zijn dan de mensen van andere geboortemaanden. Het glas is bij deze mensen altijd halfvol en ze zien van nature de positieve kant van dingen.
Ze zijn heel empathisch

Mensen die in april geboren zijn, zijn vaak emotioneel en staan goed in contact met hun emoties. Hierdoor kunnen ze zich ook goed inleven in de gevoelens van anderen.

Ze krijgen minder vaak te maken met bepaalde ziektes

undefined

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Columbia hebben mensen die geboren zijn in april minder kans om getroffen te worden door neurologische en besmettelijke ziekten of hart-, vaat en longziekten.
April heeft 2 geboortebloemen

Zowel het madeliefje als de bloem van de zoete erwt wordt beschouwd als de geboortebloemen voor de maand april. De madeliefjes staan voor kindertijd, onschuld, loyaliteit en zuiverheid, de zoete erwt voor gelukzalig genot.
Hun geboortesteen is een diamant

Geboortestenen zijn stenen die horen bij de maand waarin je geboren bent. April heeft een bijzondere, want zij hebben de meest waardevolle steen van alle geboortestenen: de diamant. Een diamant staat voor kracht, power en moed.
Ze hebben over het algemeen een goed huwelijk

Volgens de auteurs van Love Zodiac kunnen mensen met het sterrenbeeld Ram zichzelf in een huwelijk goed als aparte individu blijven zien. Hun huwelijk bestaat over het algemeen uit veel spontaniteit. Stieren hebben ook een goed huwelijk en zij en hun partner genieten vaak van de kleine dingen in het leven.
Ze voelen zich vaak tot hetzelfde sterrenbeeld aangetrokken

Uit een onderzoek onder bijna een miljoen mensen, bleek dat zowel mannen als vrouwen met het sterrenbeeld Ram meer de neiging hebben om met een collega-Ram te trouwen dan met een ander sterrenbeeld. Stieren voelen zich vaak ook aangetrokken tot elkaar, maar het huwelijkscijfer met een Stier-man en een Weegschaal-vrouw lag toch het hoogst.
April is een maand vol humor

De maandag begint natuurlijk met 1 april, maar wist je dat de hele maand in het teken staat van humor? Deze maand is de Nationale Humormaand, wat is opgericht om stil te staan bij de 'therapeutische waarde van humor'.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Good housekeeping. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden