null Beeld

Waarom Steve Jobs zijn kinderen niet op de iPad liet

Zijn jouw (kleine) kinderen ook zo verslaafd aan de iPad? Zeuren ze om de haverklap om je telefoon? Dan is dit het moment om ze op rantsoen te zetten. 

MH

Hebben wij in Nederland vorig jaar de eerste Steve Jobs school geopend (een school van Maurice de Hond waar kinderen de iPad gebruiken als vast onderdeel van hun lesmethode en waarvan de eerste resultaten nu worden onderzocht), is uitgerekend in Silicon Valley het omgekeerde aan de hand: daar worden kinderen naar scholen gestuurd waar juist géén computers zijn.

LEES OOK: IPAD SCHOLEN, EEN VLOEK OF EEN ZEGEN

In The Times vertelde Chris Anderson, CEO van 3D Robotics (een bedrijf dat drones ontwikkelt) en vader van 5 kinderen, dat zijn vrouw en hij inmiddels al een soort technologie-nazi's zijn geworden voor wat betreft hun huisregels. Dit tot ongenoegen van hun kinderen die verontwaardigd uitroepen dat hun vrienden wél op de iPad mogen. "Maar ik heb gemerkt wat het met mij deed," zegt Anderson, "en ik wil niet dat het mijn kinderen ook overkomt."

Verslavend

Over welke gevaren hij het heeft? Nou, over de verslavende werking ervan. Als dat indicatief is voor de toekomst (en volgens hem is dat zo) houdt hij zijn hart vast. Want als onze kinderen dag en nacht op de iPad en/of iPhone zitten, wat doet dat dan met de ontwikkeling van hun fantasie en creativiteit? Nog even los van het feit dat ze frisse lucht mislopen, weinig in de natuur zijn en minder fysieke interactie hebben met andere kinderen.

LEES OOK: GA TOCH BUITEN SPELEN!

Uitvinder

Dus... als je kind volgende keer weer om je telefoon of om de iPad zeurt en beweert dat zijn klasgenoten er wél allemaal op mogen, denk dan aan dit artikel. Op een dag is hij/zij je er dankbaar voor. Als iemand het kan weten, is het Chris Anderson wel. Of Apple-founder (!) Steve Jobs die een journalist van de New York Times in 2011 nota bene al toevertrouwde dat de iPad bij hem thuis überhaupt niet is toegestaan.

Bron: The Unbounded Spirit. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden