Walnoot vijgenbrood

Benodigdheden voor 1 walnoot vijgenbrood

Libelle Admin
  • 375 bloem
  • 80 g roggemeel
  • 1 el gedroogde gist
  • 1 tl zoutvlokken
  • 135 g grofgehakte walnoten
  • 200 g gedroogde vijgen, in stukken

Bereidingswijze:

  1. Meng bloem, roggemeel, gist en zout in een kom. Voeg 3 1/2 handwarm water toe en meng tot een zacht samenhangend deeg.
  2. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed er de walnoten en vijgen door.
  3. Vorm het deeg tot een bal, leg deze in een met een schone doek afgedekte kom en laat het deeg circa 1 uur rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
  4. Vorm het deeg tot een brood en leg het in een ingevette bakvorm van circa 20×20 cm.
  5. Dek het af met een schone doek en laat nogmaals 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de overn op 220 C. Zet het brood in de oven en verlaag de temperatuur direct naar 200 C.
  7. Bak het brood circa 25 min. tot het gaar is. Test dit met een spies: als deze er schoon uit komt, is het brood gaar.
  8. Laat op een rooster afkoelen. Serveer het brood in plakken gesneden met oude kaas.

Tip: beginnen met hoge oventemperatuur is belangrijk om het brood goed te laten rijzen.

Productie en receptuur; Marlies Batelaan

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden