null Beeld

PREMIUM

Warme herinneringen aan de winter

Redactie
null Beeld

Klara Meijer:

“In de winter van 1966-1967 lag er veel sneeuw. Ik was hier bijna twee. Mijn ouders gingen vaak met ons wandelen en nu ging de slee natuurlijk mee. De wantjes die ik draag op de foto zijn gemaakt door een oude schoolvriendin van mijn moeder die ze vanuit Canada naar ons opstuurde. Ik heb ze nog steeds.”

null Beeld

Joke Zweekhorst:

“Mijn moeder op vierjarige leeftijd op bezoek bij haar opa en oma. Het jasje dat ze draagt heeft haar moeder voor haar gebreid. Haar opa was heel creatief en maakte die winter zelf van sneeuw een hond en een zeehond waar zij trots naast poseert.”

null Beeld

Eline:

“De winter van 1962-1963 was erg streng. Als bijna driejarig meisje kijk ik samen met mijn grote zus en broer naar de ijsschotsen op het strand en in zee. Ik was te klein om mij dit echt te herinneren, maar later heb ik nog een keer ijsschotsen in zee gezien, in 2018 op de Waddenzee. Heel indrukwekkend.”

null Beeld

Mayke Blanksma:

“Ik was 43 toen de Elfstedentocht werd gereden op 26 februari 1986. Ik had geen startbewijs en ik kon aardig schaatsen, maar geen 200 km. Ik knutselde een perskaart, deed me voor als verslaggeefster van Libelle en ging in Sneek het ijs op. Er was niemand die op me lette. Ik schaatste door tot Franeker, 110 km. Wat een dag!”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden