null Beeld

Wat vond het testpanel van AFAS Personal?

Er zijn verschillende momenten in het leven dat er behoefte is aan inzicht in inkomsten en uitgaven. Het pensioen bijvoorbeeld, heb jij daar al geld voor opzij gelegd? Het panel van Libelle.nl-lezeressen testte AFAS Personal, een online huishoudboekje dat je hierbij helpt. P.s. Je kunt AFAS Personal nog steeds gratis testen!

Libelle Admin

Boodschappen en vaste lasten

Goed nieuws: de meeste lezeressen hebben hun financiën al goed op orde. Tweederde van het Libelle Testpanel zegt dat ze tijdens het gebruiken van het huishoudboekje niet verrast werden door bepaalde uitgaven. Toch geeft ruim een derde aan dit wel te hebben ervaren. Vooral de boodschappen zijn voor veel mensen een grotere kostenpost dan verwacht: 32% vulde in hier meer geld aan uit te geven dan gedacht. Bij 17% bleken de vaste lasten hoger dan zij ingecalculeerd hadden.

Bewuster met geld om gaan

Een van de doelen van AFAS Personal is om mensen zich meer bewust te maken van hun inkomsten en uitgaven. Dat is bij het grootste deel van het testpanel (72%) goed gelukt! Een derde neemt zich na het gebruik van het online huishoudboekje voor om haar geld voortaan anders te besteden: “Ik ga veel bewuster met mijn geld om en dat maakt me trots!” Tweederde denkt dat zij door haar financiën op deze manier te beheren uiteindelijk geld zal besparen. Ideaal dus, met je pensioen in zicht!

Budgetten en spaardoelen

Een manier om bewust om te gaan met je geld, is budgetten vrijmaken voor bepaalde doelen. Zo weet je precies wat je van jezelf uit mag geven. Een derde vindt dit een prettige manier om het overzicht te bewaren. “Ik ben me er bewust van dat als ik meer uitgeef aan het één, dat dus consequenties heeft voor het ander.” De helft van de deelneemsters denkt dat sparen makkelijker wordt als ze het spaardoel (zoals die vakantie of grote aankoop) bijhouden in het huishoudboekje.

Cijfer

AFAS Personal wordt door het testpanel makkelijk in gebruik gevonden. “Zo kom ik niet meer voor verrassingen te staan”, was een veelgehoord argument. Een derde zou het mede daarom ook aanraden aan anderen. Als ze het een cijfer moesten geven, kiest een derde voor een 8. Nog eens een kwart beoordeelt het online huishoudboekje met een 7.

Heb jij je nou niet opgegeven voor het testpanel, maar ben je wel enthousiast geraakt door de bevindingen? Je kunt AFAS Personal nog steeds gratis uitproberen! Geef je op via www.afaspersonal.nl/libelle!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden