null Beeld

Wel of niet gelijk het bed in? (+ win Marleens boek!)

Libelle’s liefdesexpert Marleen Janssen schrijft elke week over relaties en sex.

Redactie Libelle.nl

We zaten met vijf vriendinnen aan tafel. Vriendin A. (43 en tot haar verdriet single) zat met een probleem. Laatst was ze eindelijk weer eens een leuke man tegengekomen. "Ik heb met hem gezoend en eigenlijk wilde ik ook wel direct met hem naar bed, maar ik heb het niet gedaan." Een stemmetje in haar achterhoofd had gezegd: even wachten. Nu maakte ze zich zorgen. Zou die leuke man niet weglopen? Gedroeg ze zich als een saaie muts?

We keken elkaar aan. "Tja", zei de een, "ik volg altijd mijn gevoel: heb ik zin, dan duik ik het bed in." Een ander zei: "Ik doe dat niet hoor, ik wil eerst weten of hij écht leuk is."

Mijn advies luidde: stel het uit. En nee, daarmee ben je geen dooie muts en ook geen ouderwetse maagd. Je zorgt gewoon goed voor je sexualiteit. Als je de tijd neemt om elkaar te leren kennen, heb je meer kans om een blijvende, warme en stevige relatie op te bouwen. De band is niet alleen op aantrekkingskracht gebaseerd.

Vrouwen zijn vaak verbaasd als ik dit zeg. Dat komt: haast hebben is ‘normaal’. Ook als het om sex gaat. Terwijl uit de cijfers van onderzoek en uit de praktijk blijkt dat snel overgaan tot ‘de daad’ bijna altijd leidt tot een kater. Eigenlijk heb je een kater om alles wat je links hebt laten liggen. Want hoe leuk is die eerste kus? Stiekem elkaars hand aanraken tijdens het lopen? Met kleren aan vrijen in het portiek?

Mijn vriendin A. zat er wat stilletjes bij. Gelukkig wist een van de meiden raad. Ze zei: "Ik zie de liefde als een artisjok, die prop je ook niet in één keer in je mond. Die pel je blaadje voor blaadje af. Als hij je écht leuk vindt, dan laat hij je niet gaan. En anders weet je ook genoeg."

Winnen

null Beeld

Wil je meer weten over hoe je de ware vindt of de ware vasthoudt? Hoe je meer geluk vindt in de liefde en je misschien wat ingedutte huwelijk nieuw leven inblaast? In Marleens nieuwe boek Dit zouden alle vrouwen (en alle mannen) moeten weten schrijft ze er uitgebreid over. Libelle Daily mag 15 exemplaren van Marleens nieuwe boek weggeven. Doe mee en maak kans op een van deze 15 boeken.

Wil jij dit boek winnen? Vul dan dit winformulier in: Helaas deze winactie is verlopen.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden