null Beeld

Wie heeft er sneller IKEA-meubels in elkaar: mannen of vrouwen?

Als je relatie überhaupt het tripje naar de Zweedse meubelgigant heeft overleefd, dan is het nog maar de vraag of je verkering het in elkaar zetten van zojuist aangeschafte kasten kan doorstaan. Volgens onderzoek is er wel degelijk een verschil tussen de seksen in wie dat het beste en snelste kan.  

Redactie Libelle.nl

Helaas voor ons is dat de man. Uiteraard is het in elkaar zetten van IKEA-meubels voor iedereen verschrikkelijk, maar uit onderzoek in de journal Applied Cognitive Psychology blijkt dat je MALM of BILLY sneller en beter in elkaar zit als een man het doet.

Toegeven, het is niet een heel uitgebreid onderzoek geweest; het aantal deelnemers is zelfs zo laag dat de cijfers haast verwaarloosbaar zijn. Een groep vrijwilligers van 40 mannen en 40 vrouwen werd namelijk gevraagd een IKEA-trolley in elkaar te zetten. Van die deelnemers kreeg de helft van beide groepen maar een uitleg, de andere twintig moesten het stellen met alleen een plaatje van het eindresultaat.

Conclusie

De eindstand? Mannen blijken de meubels sneller en accurater te bouwen. Gemiddeld hadden zij het ding mét de instructies in 22.48 minuten in elkaar, vrouwen lukte dat in 23.65 minuten. Vrouwen waren wel wat slechter zonder de handleiding: mannen hadden hun trolley al op wieltjes in 24.8 minuten, vrouwen pas vier minuten later, namelijk in 28.44.

Al is het natuurlijk eigenlijk een minuscuul verschil. De onderzoekers stellen dat zelf ook in hun verslag: "Buiten het lezen van de instructies om, waren vrouwen haast net zo snel met het in elkaar zetten."

Goed, op haarlengte voorsprong dan, die mannen. Tot slot dan een mooie wijsheid om mee af te sluiten - als je dit zit te lezen op je KLIPPAN.

Wat zouden mannen zijn zonder vrouwen? Zeldzaam.

Duidelijk.

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: House Beautiful US, Today. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden