Wieke Biesheuvel Beeld Fotografie: Bart Brussee (Zomerweek2018)
Wieke BiesheuvelBeeld Fotografie: Bart Brussee (Zomerweek2018)

Wieke: “Of ik jonger of ouder lijk met bril? Wat kan mij het schelen!”

Ze is getrouwd met Rob, heeft drie volwassen kinderen en zeven kleinkinderen. Wieke woonde in bijna alle Nederlandse provincies én in Zambia, maar heeft nu haar hart verpand aan Noordwijk. Ze houdt van LLL: leven, lachen en laat-toch-waaien. En eigenlijk is er nog een vierde L, namelijk die van Libelle-lezeressen. Dit keer schrijft Wieke over de fotoshoot die ze had voor Libelle.

Column

RedactieFotografie: Bart Brussee (Zomerweek2018)

Ik geef Rob niet vaak gelijk (wat beter is voor het gelijkwaardig optrekken in een relatie), maar nu heeft hij zowaar een punt. “Maak er een uitje van”, vindt hij. Waarvan? Van een fotoshoot voor Libelle in Wormerveer, een paar uur rijden bij ons vandaan.

Witte blouse met vlekjes

Soms moet dat, een fotoshoot. Met visagie en of ik een witte blouse mee wil nemen. Heb ik er zin in? Niet echt. Op zaterdag nota bene. “Wat maakt dat nu uit?” vraagt Rob, “alle dagen lijken al anderhalf jaar op elkaar.” Ik zoek een witte blouse. Met vlekjes, maar die fotoshoppen ze wel weg. “Neem de nieuwe auto”, zegt Rob. Daar ga ik, met Annemarie, die in ABN vertelt wat ik moet doen qua navigatie. Ik denk dat ze Annemarie heet. Helemaal zeker weet ik het niet, maar die naam klopt naadloos bij haar stem.

Warm welkom

Als Annemarie en ik het erf opdraaien in Wormerveer, staan er twee enthousiaste vrouwen bij de deur en roepen dat ik welkom ben. “Heb je al geluncht?” vragen ze. “Nee? Schuif maar aan!” Dat is nog eens prettig binnenkomen, bij een tafel vol lekkers. Na de lunch gaat eerst de visagiste met me aan de gang. Wat voor make-up gebruik ik altijd? Uh…niks, soms oogschaduw. Ze gaat een natuurlijk, fotograaf-technisch verantwoord laagje aanbrengen, meldt ze. Dat duurt even, maar het resultaat mag er zijn. Geen rood vlekje meer te bekennen. “Met bril lijk je veel ouder, zullen we eerst foto’s zonder bril maken?” stelt ze voor. Mij best. Onnodig negentig lijken? Dat moet je niet willen.

Nul sjans

Het is reuze gezellig in de studio, met al die leuke mensen. Rob heeft gelijk: dit is een uitje. De visagiste boetseert een pluisloos kapsel waar ik blij mee ben. Daarbij gebruikt ze een diffuser. Goh, zo’n ding wil ik thuis ook. De fotograaf is lekker snel. Ze schiet zeker honderd plaatjes en dan is het feest voorbij. Mij benieuwen of ik bij het benzinestation, waar ik op de terugweg tank, sjans zal hebben vanwege mijn verjongde gezicht. Nul sjans. Eenmaal thuis ziet Rob niet eens dat ik gerenoveerd ben. Op de badkamer jaag ik er een half pak reinigingsdoekjes doorheen om alles eraf te krijgen. Je zult dit elke avond moeten doen, wat zou ik daar chagrijnig van worden.

Met of zonder bril?

Een paar dagen later mailt de productieleider me de foto’s en schrijft: “Ik vind dat je met bril veel jonger lijkt.” Nou ja zeg, wie moet ik nou geloven? Haar of de visagiste? Ik zoek er vier uit die ik zelf mooi vind en dan mag de vormgever het beslissen. Wie ik nu geloof? Mijzelf. Dat ouder of jonger met of zonder bril kan me eigenlijk niets schelen en deze middag was een cadeautje. Morgen komt mijn diffuser. Geen sjans, maar voortaan wel een pluisvrij hoofd.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden