null Beeld

Willeke Alberti is vaak genoeg in de maling genomen

Interview: Rosa Koelemeijer, Fotografie: Roy Beusker.

Waarom ervaar je deze jaren als de topperiode van je leven?

“Ik heb vaak het gevoel dat ik sinds mijn 58e in de bloei van mijn leven ben gekomen. Ik denk dat dat te maken heeft met mijn vader. Hij overleed op die leeftijd, te jong, en inmiddels ben ik al zeven jaar ouder dan hij is geworden. Dat is nog elke dag een speciale gedachte en iets wat me veel kracht geeft. Elke dag als ik wakker word, denk ik: yes!”

Hoe bereid jij je voor op zo’n grote theatertour?

“Het is topsport, natuurlijk. Zo’n tour organiseren is ontzettend kostbaar en een heel team is van mij afhankelijk. Ik kan niet uitvallen, ben niet vervangbaar. Dat betekent dat ik in topconditie moet zijn.”

Ben je trots op je kinderen?

“Ik kan alleen zeggen dat ik een onvoorwaardelijke liefde voor ze voel en blij ben als ze gelukkig zijn. Ik ben blij dat ik ze heb. Maar kinderen zijn ook een enorme verantwoordelijkheid. Kinderen zijn levenslang. Je doet altijd zo je best, maar wanneer doe je het goed?”

Zelf treed je met je Willeke Alberti Foundation veel op in bijvoorbeeld verpleeghuizen. Wat geeft dat jou?

“Die mensen kunnen je zo veel gevoel geven. Voor hun verzorgers heb ik ook enorm veel respect. Je houdt niet voor mogelijk wat die mensen allemaal doen. Hetzelfde gevoel dat ouderen of chronisch zieken me kunnen geven, krijg ik trouwens ook van kinderen. Als je kinderen echt aandacht geeft, krijg je zo veel van ze terug.”

Willeke in ’t kort
Behaalde successen:

ze werd vele malen bekroond voor haar werk, onder andere met de Edison en de Gouden Harp. In 1996 werd Willeke geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Haar bekende hits zijn Spiegelbeeld, Mijn dagboek, De winter was lang en Samen zijn. In de jaren zestig had ze samen met haar vader vier jaar lang een eigen televisieshow. Daarnaast speelde ze in films en televisieseries, bijvoorbeeld in de film Rooie Sien. In 2008 speelde ze de rol van Josephine van Wickenrode in Goede Tijden Slechte Tijden.

Huwelijken: in 1965 trouwde Willeke met Joop Oonk, basgitarist bij The Jumping Jewels. Uit dit huwelijk werd een dochter geboren, Daniëlle, die later zou trouwen met voetballer John van ’t Schip. Van 1976 tot 1980 was Willeke getrouwd met John de Mol, met wie ze een zoon kreeg: Johnny de Mol. Later trouwde ze met de voetballer Sören Lerby en kreeg ze nog een zoon: Kaj. Dit huwelijk strandde halverwege de jaren negentig.

Kleinkinderen: Estelle en Davey van ’t Schip (van dochter Daniëlle).

Lees het hele interview met Willeke Alberti in Libelle 4 op bladzijde 24.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden