null Beeld

Wisten we allang, maar eindelijk bewijs: vrouwen rijden beter dan mannen

Lacht een man je weleens uit omdat je toevallig nét wat langer doet over het inparkeren van je auto? 

Coks Donders

Wie het laatst lacht, lacht het best.

Voorzichtiger

Vrouwen rijden namelijk veel voorzichtiger en krijgen véél en véél en véél en véél minder boetes dan mannen.

Kortom? Het is veiliger en zeker meer verantwoord om naast een vrouw in de auto te zitten. Aardig om te concluderen dus dat vrouwen betere chauffeurs zijn dan mannen.

Rijden onder invloed

Volgens onderzoek van autoverhuurbedrijf Sunny Cars is 83 procent van de mensen die betrapt wordt op rijden onder invloed een man. Als dit aankomt op het onder invloed van drugs zijn, is dit zelfs 94 procent.

Bizarre statistieken, maar dat is nog niet alles. Mannen rijden veel vaker zonder rijbewijs én overtreden by far de meeste verkeersregels.

Nieuw onderzoek

Uit een nieuw (Belgisch) onderzoek van onderzoeksbureau iVox blijkt bovendien het volgende: van de 1000 Belgen gaf zo'n 35 procent van de mannen aan meer dan twee keer iets geraakt te hebben, óf ze waren betrokken bij een ongeval. Bij vrouwen gaat het om slechts 19 procent.

Bijna in slaap

Ook interessant: 28 procent van de vrouwen gaf af nog nooit een verkeersongeluk te hebben gehad. Zo'n 21 procent van de mannen gaf dit aan. En: drie op de tien vrouwen had slechts één keer een ongeval. Een mogelijke verklaring? Het gebrek aan alertheid bij mannen. Zo blijkt uit het volgende feit: 37 procent van de mannen gaf aan weleens (bijna) in slaap te zijn gevallen achter het stuur. Meer dan twee (!) keer zoveel als de vrouwen (18 procent).

Weinig vertrouwen

Toch hebben vrouwen weinig geloof in hun eigen rijkunsten. Zo'n 39 procent van hen is ervan overtuigd dat mannen beter kunnen parkeren, 18 procent van de vrouwen zegt zelfs dat mannen in het algemeen betere bestuurders zijn. Ai. Deze is voor alle vrouwen: we mogen bést wat meer zelfvertrouwen hebben in het verkeer!

Minste boetes = beste bestuurder

Wie afgaat op het aantal boetes dat wordt uitgedeeld én onze rijstijl mag dus concluderen dat vrouwen beter weten hoe ze goed auto moeten rijden. Yeah!

PS: nóg veiliger autorijden? In bovenstaande video zie je hoe je gemakkelijk een smartphonehouder voor in de auto kunt maken.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Cosmopolitan, HLB.be. Beeld: Istock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden