null Beeld

Zelf maken: Bloemenblikjes breien

Vind jij het ook zonde om alles steeds maar gewoon weg te gooien? Heb je wel eens gehoord van Hip Hergebruik? Een goed voorbeeld van Hip Hergebruik is het hergebruiken van oude materialen, tot nieuwe producten.

Nathalie Vreeburg

Wat heb je nodig:

  • Enkele lege, schone blikjes van bijvoorbeeld knakworstjes of iets dergelijks
  • Verschillende bolletjes acryl bijv. Bravo Schachenmayr (wit, en 2 tinten blauw, groen, roze, etc)
  • Breinaalden 3½
  • Maasnaald (met stompe punt)

Steken:

  • Tricotsteek: op de goede kant alle steken recht, op de verkeerde kant alle steken averecht breien.
  • Averechte tricotsteek: op de goede kant alle steken averecht, op de verkeerde kant alle steken recht.

Zet voor een klein blikje 54 steken op met de donkerste kleur en brei 6 naalden averechte tricotsteek (goede kant averecht, verkeerde kant recht breien), brei daarna volgens onderstaand schema (elke keer 2 steken per kleur), in tricotsteek (goede kant recht, verkeerde kant averecht breien). Neem de draadjes elke keer mee achter je breiwerk.

<img />

Brei in dit patroon net zo lang door tot je de hoogte van je blikje hebt bereikt. Eindig weer met 6 naalden averechte tricosteek met de donkerste kleur. Maas de zijnaad dicht en schuif het hoesje om het blikje. Maak de hoesjes in verschillende lente-kleuren en vul ze met voorjaarsbloemetjes.

Geïnspireerd geraakt? Op 13 t/m 15 maart zijn er de creatieve hobby en handwerkdagen in de Brabanthallen in Den Bosch Meer info: www.hobbyenhandwerkdagen.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden