null Beeld

Zit Roeland Fernhout tegen een midlifecrisis aan?

Hij heeft liever niet dat er geschreven wordt over zijn privéleven. Maar ongemerkt vertelde acteur en presentator Roeland Fernhout toch verrassende details aan Libelle-redacteur Femke Sterken.

Libelle Admin

Kun je iets vertellen over je rol in Annie M.G.?

“In de serie volgen we Annie van haar geboorte tot haar dood. Ze vraagt aan mij of ik haar wil helpen bij haar zelfgeregisseerde dood, omdat ze het te moeilijk vindt om haar zoon daarmee te belasten. Ik heb niet zo’n grote rol.”

Een paar jaar geleden vertelde je in Libelle dat je niet had geleden onder de scheiding van je ouders. Miste je je vader niet?

“Ik was vijf toen mijn ouders uit elkaar gingen en als kind accepteer je zo’n situatie. Mijn vader zag ik in de weekenden en tijdens vakanties.”

Gingen je ouders na de scheiding vriendschappelijk met elkaar om?

“Nee, ze hadden echt onverenigbare persoonlijkheden. Ze hebben elkaar pas korte tijd geleden voor het eerst sinds jaren gezien. De huidige vrouw van mijn vader had mijn moeder uitgenodigd voor een familiediner met kerst. Ik vond het fantastisch om ze samen aan één tafel te zien. Dat had ik nog nooit echt meegemaakt, de tijd van voor mijn vijfde even niet meegerekend.”

Je ouders kregen voor hun huwelijk een auto-ongeluk waaraan je moeder een dwarslaesie overhield. Wat voor plek had dat ongeluk in jullie gezin?

“Een enorme plek. Ik zag het altijd als een heel groot ding en stelde me er van alles bij voor. In mijn fantasie gebeurde het op een regenachtige dag en waren er heel veel vrachtwagens op de weg. Ik heb er pas op latere leeftijd echt goed over door durven vragen. Het was een stom ongeluk.”

Op welke manier was het feit dat je moeder in een rolstoel zat vormend voor jou?

“Mijn vier jaar oudere broer en ik zijn er heel snel zelfstandig door geworden. We gingen op jonge leeftijd zelf naar school, kookten al toen we een jaar of tien waren en onderhielden zelf het contact met de hoofdmeester.”

Ben je trots op jezelf, tevreden met wat je bereikt hebt?

“Nee, helemaal niet. Ik weet niet waarom. Begrijp me goed, ik ben niet ontevreden. Ik ben 37 en heb een hoop mee mogen maken. Veel succes ook. Maar het succes nu voelt anders dan tien jaar geleden. Ik weet het niet, misschien zit ik wel gewoon tegen de midlife crisis aan.”

Wie is Roeland?

Roeland Fernhout werd op 18 april 1972 geboren in Tilburg en groeide op in Den Haag. Na de middelbare school volgde Roeland een regie-opleiding in Arnhem en studeerde daarna aan de Toneelschool in Amsterdam. Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn rol in de film Zusje. Naast zijn werk als acteur bij Toneelgroep Amsterdam, speelde hij ook in de speelfilms Siberia, Phileine zegt sorry, Feestje en de series All Stars en Floor Faber. Daarnaast was hij presentator van RTL Travel en From Alaska with Love. In 2007 stelde Roeland als grap een boyband samen, genaamd Bearforce One. Dankzij hun YouTube-video werden de mannen heel populair.

Lees het hele interview met Roeland Fernhout in Libelle 3 op bladzijde 22.

Interview: Femke Sterken, Fotografie: Dirk-Jan van Dijk.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden