Zitkussen

redactie

Benodigdheden

* 2,10 m linnen/katoen van 140 cm breed art. 997135 donkerturkoois nr. 843 (Polytex stoffen) * 0,90 m witte katoen van 180 cm breed (Boerenbonthal) * lapjes vilt 20×30 cm lila nr. 31, blauw nr. 57, grijs nr. 37 en bruin nr. 33 (Wernekinck) * wit naaigaren * 50 cm klittenband * zachte kussenvulling.

Maat: 98×98 cm.

Knip uit de turkooizen stof voor de voorkant een lap van 98×98 cm + naad. Knip voor de achterkant 2 lappen van 98×54 cm + naad. Vouw bij de lappen voor de achterkant langs een lange zijde een zoom van 3 cm met ingevouwen naad naar binnen. Stik de zomen vast. Leg de achterkanten met de goede kant naar boven en laat de afgewerkte zijden elkaar 4 cm overlappen. Stik de overslag aan weerszijden 7 cm op de onderslag vast. Teken op stevig papier een cirkel van 5½ cm en knip hem uit. Knip 25 cirkels uit vilt: 7x uit lila en 6x uit blauw, grijs en bruin. Leg de cirkels op de voorkant van het kussen, maak 7 rijen van afwisselend 3 en 4 cirkels in verspringend patroon (zie schema). Maak de afstand tussen de cirkels 16 cm. Stik met wit naaigaren de cirkels over de gehele breedte zigzaggend op de ondergrond vast (zie tekening). Leg de voor- en achterkant van het kussen met de goede kanten op elkaar en sluit rondom de naad. Keren en de buitenrand 6 cm vanaf de kant doorstikken. Naai klittenband onder de overslag op de achterkant. Naai voor het binnenkussen 2 lappen witte katoen van 86×86 cm + naad rondom op elkaar. Laat een stukje naad open, keren, vul het kussen op en sluit het naadje.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden