Zo is het nu met Rebecca, die zwanger raakte terwijl ze al in verwachting was Beeld @roberts.supertwins
Zo is het nu met Rebecca, die zwanger raakte terwijl ze al in verwachting wasBeeld @roberts.supertwins

zeldzame superfoetatie

Zo is het nu met Rebecca, die zwanger raakte terwijl ze al in verwachting was

Vorig jaar schreven we een bijzonder verhaal over de toen 39-jarige Rebecca. De Britse vrouw werd zwanger terwijl ze op dat moment al in verwachting was, ook wel superfoetatie genoemd. Hoe is het nu met haar?

Tara Stokdijk@roberts.supertwins

In een jaar tijd kan een hoop gebeuren: het gezin heeft namelijk nóg een kindje mogen verwelkomen.

Verhaal van Rebecca

Maar even terug naar het bijzondere verhaal van Rebecca: op 17 september 2020 werden haar twee kinderen geboren. Tegelijk, maar een tweeling is het officieel niet.

Superfoetatie

Toen ze in verwachting was van haar zoontje Noah, kreeg Rebecca tijdens de 12 wekenecho te horen dat er nóg een kindje in haar buik zat. De tweede baby (een meisje dat ze Rosalie noemde) is verwekt toen baby Noah al drie weken in de buik zat. Dit fenomeen is ontzettend zeldzaam en wordt een superfoetatie genoemd. In dit artikel leggen we uit hoe dit kan.

Tegelijk ter wereld

Door een probleem met de navelstreng kwamen beide baby’s tegelijk ter wereld via een keizersnede. Rebecca was toen 33 weken zwanger van Noah en 30 weken van Rosalie. Erg vroeg dus. Rosalie moest nog 95 dagen in de couveuse liggen, Noah mocht na 24 dagen naar huis.

Broertje

Flashforward naar nu: Noah en Rosalie zijn inmiddels 1,5 jaar oud. En dat niet alleen, ze hebben er namelijk een broertje bij. Op 21 januari 2022 is baby George ter wereld gekomen. Het zesde lid van de familie, want Rebecca heeft ook dochter Summer.

‘Zwaar, maar allemaal waard’

Alle kids maken het goed en Rebecca deelt haar wel en wee als moeder van vier kinderen op Instagram. Zo noemt ze het ‘zwaar werk, maar het is het allemaal waard’. Een week geleden liet ze zien dat ze voor het eerst met de drie jongste kinderen ging wandelen.

Wat kun je het best eten als je zwanger wilt worden? Een expert vertelt:

Bron: @roberts.supertwins

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden