null Beeld

Zo vaak moet je volgens onderzoek sex hebben om jong en fit te blijven

Je dacht misschien dat je sex gewoon voor de lol en eventueel voortplanting deed, maar let op: af en toe van bil gaan, blijkt heel veel gezondheidsvoordelen te hebben. 

Online redactie Libelle

Hoewel, af en toe... volgens de wetenschappers moet je wel zeker een keer per week met je partner naar bed gaan om echt van de gezondheidsvoordelen te profiteren. De universiteit van Californië volgde een week lang 129 moeders met een relatie. De deelnemers moesten iedere dag bijhouden hoe tevreden ze zijn over hun relatie, en hoeveel conflicten, intimiteit en steun ze ervoeren bij hun partner.

Lange telemoren

Toen de onderzoekers de resultaten van de vrouwen naast de bloedtesten legden, zagen ze een interessant patroon. De vrouw die minstens een keer per week sex hadden met hun partner, hadden aanzienlijk langere telemoren. Telemoor-wat? Dat zijn de cellen die verantwoordelijk zijn voor veroudering.

Herstellen

Naar verloop van tijd breken die telemoren in je cellen af. Dat komt door ouder worden, een slecht voedingspatroon en alcoholgebruik. Maar: regelmatig sex kan dat proces niet alleen vertragen, maar ook herstellen. Regelmatig sex verlengt de telemoren en houdt je cellen jong en gezond. Kortom: reden te meer om vanavond lekker op tijd naar bed te gaan. Met elkaar. Voor jullie gezondheid, natuurlijk. ;-)

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Readers Digest. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden