null Beeld

Zomerdagjesuit-gids!

Met de Boevenbus naar buiten

redactie

Iemand in de boeien slaan? Een keer in de cel zitten of liever op de stoel van de rechter plaatsnemen? In het Nationaal Gevangenis­museum vertelt de gids alles over misdaad en straf in Nederland, vanaf 1600 tot nu. Met het Libelle-arrangement stapt u in de originele Boevenbus voor een rit langs enkele nog in gebruik zijnde gevangenissen naar het prachtige natuurgebied Fochteloërveen. Beklim samen met de gids de indrukwekkende uitzichttoren en geniet van de rust en ruimte: tot aan de horizon bepalen grassen, veenmossen en veenpluis het beeld.

Open: dagelijks 10.00-17.00 uur. Toegang: € 7,-, 5 t/m 12 jr € 3,50 p.p. Libelle-korting: toegang € 1,-, 5 t/m 12 jr € 0,50 p.p. Data Libelle-arrangement: 20 juli, 9 en 24 augustus van 13.00-16.30 uur. Prijs Libelle-arrangement: € 16,50, 4 t/m 12 jr € 13,50 p.p. Reserveren noodzakelijk. Libelle-korting op het arrangement: € 4,- p.p.

Lekker buiten zwemmen!

In BillyBird Park Hemelrijk is meer dan genoeg te beleven. In het hart van het park ligt een groot strandbad om in te zwemmen en waterfietsen. Eromheen ligt een uitgestrekt survivalgebied met touwenparcours, klimberg en spectaculaire familieachtbaan, twee ruime binnenspeeltuinen, een verkeersspeeltuin en een poppentheater. Open: ma t/m zo 10.00-18.00 uur. Toegang: € 9,95 p.p., t/m 2 jr gratis. Libelle-korting: € 2,50 p.p.

Kinderyoga

Yoga voor kinderen is heel anders dan voor volwassenen. De gediplomeerde docenten Cora en Vin van Yogatrainer gebruiken speelse vormen en de les is vol afwisseling: actie en rust, spel en variatie. De yogahoudingen worden gedaan door het imiteren van dieren, zoals lopen als een krab of zwemmen als een dolfijn. Natuurlijk wordt er op het strand ook gezamenlijk een zandtekening gemaakt. Kinderyoga (4 t/m 11 jr) lijkt wel een kinderfeestje! Extra leuk: ouders kunnen zelf tegelijkertijd ook een yogales volgen. Locatie: ver­zamelen op de parkeerplaats van Strandtent Parnassia aan Zee. Data: 11, 12, 18 en 19 aug van 13.00-14.30 uur. Reserveren noodzakelijk, max. 20 kinderen. Prijs: € 10,- p.p. Libelle-korting: 20% p.p.Schip ahoy!

Bij MiniHaven Schutterspark kiest ieder kind zijn eigen schip. Vervolgens varen ze met zwemvesten aan en papa- en mamamatrozen aan boord het water op voor een heerlijk avontuur. Wordt het een cool cruiseschip, een stoere sleepboot, of een echte vissersboot? De MiniHaven ligt in het Schutterspark met prachtige wandelroutes, een speeltuin, een kinderboerderij, het blote­voetenpad en een restaurant. Geniet van een lekker dagje uit en zet een matrozenpet op!

Open: dagelijks van 12.00-18.00. Vaarprijs: € 5,- p.p. bij 1 pers. aan boord, € 9,- bij 2 pers. aan boord, € 12,- bij 3 pers. aan boord en € 15,- bij 4 pers. aan boord, t/m 2 jr. gratis. Korting 1 opvarende: € 1,-. Korting bij 2 opvarenden of meer: € 1,25 p.p. Libelle-korting: € 1,25 p.p. per vaart.

Net als in de film

Op slechts anderhalf uur rijden vanaf Utrecht ligt Europa’s grootste film- en entertainmentpark: Movie Park Germany. Een paradijs voor kinderen, met meer dan veertig attracties en shows rond het thema film. Schrik niet als je plotseling op een filmset belandt en een regisseur allerlei aanwijzingen geeft. Veel explosieve acties in de live action show X Men: Revenge en bijzondere straatoptredens. De grote held Shrek verschijnt in volle glorie in een opwindende 4-D-film, en in Nickland lopen alle tv-helden van Nickelodeon rond, zoals SpongeBob, Dora, Jimmy Neutron en nog vele anderen. Open: dagelijks v.a. 10.00 uur. Prijs: € 33,- p.p., 4 t/m 11 jr € 28,-, t/m 3 jr gratis. Libelle-korting: € 6,- p.p.

Onbeperkt attracties, eten en drinken!

In alle kermisattracties, zonder dat je om kaartjes hoeft te vragen, dat kan in Drouwenerzand Attractiepark. En alle hapjes en drankjes (o.a. koffie, thee, frietjes, snacks, fruit, verse dagsoep, softijs, ranja) zitten bij de toegangsprijs inbegrepen. Op-en-top genieten van de indoor apenkooi, de Wild West Swing, de para-jump, botsauto’s, ezelbaan, waterplein, (piraten)boten, het disney airport en nog veel meer… Open: in juli en aug dagelijks van 10.00-18.00 uur. Kijk voor de overige tijden en toegangsprijzen op de website. Toegang: juli en aug € 13,- p.p., t/m 2 jr gratis. Libelle-korting: € 0,50 p.p.

null Beeld

In Libelle 27 staan nog meer leuke uitjes! Wil je gebruik maken van de Libelle-korting bij een van de uitjes? Download dan de kortingsbonnen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden