null Beeld

Zomers borrelhapje: geroosterde garnalen met aioli

Aioli is een knoflookmayonaise en wordt veel gebruikt in de Spaanse keuken, zoals hier bij de garnalen. Met dit zomerse borrelhapje wanen we ons al in Spaanse sferen en komen we alvast in de stemming voor Libelle's Zomerweek!

Geroosterde garnalen met aioli is een heerlijk hapje voor bij de borrel, maar kan ook als voorgerecht opgediend worden.

Fiesta del Sol: kom echte Spaanse hapjes proeven!

  • Grof zout
  • Ca. 12 grote rauwe garnalen, ongepeld
  • 3-4 teentjes knoflook, geperst
  • 1-2 el kleine kappertjes
  • 100-150 g mayonaise
  • Zout
  • Peper
  • 2 el citroensap

Bestel alle ingrediënten online!

Zo maak je het

Aioli

Stamp de knoflook met de kappertjes, zout en peper in een vijzel tot een smeuïge massa. Meng dit mengsel met de mayonaise en het citroensap.

Garnalen

Verhit de grill op de hoogste stand en zet een ingevette ovenschaal in de oven. Als deze zeer heet is bestrooi je hem met grot zout. Leg vervolgens de garnalen erin en zet ze 4 tot 6 minuten onder de hete grill tot ze gaar zijn. Draai ze in de tussentijd 1 keer om.

Bereidingstijd: 20 min. Ca. 240 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden