Zomerzotheid Beeld Magda Rinkema
ZomerzotheidBeeld Magda Rinkema

PREMIUMVakantiepret

Zomerzotheid: “Toch wat gênant als je op je 64e nog terugkomt van vakantie met een geslachtsziekte”

Summer lovin’ is misschien wel de beste herinnering die je hebt aan die ene zwoele zomervakantie. Sex op het strand, door alle opwinding een condoom vergeten te gebruiken óf juist zomerliefdes die je nóóit meer op straat tegen zou willen komen: deze verhalen van 12 vrouwen zijn om te smullen.

Ella VermeulenMagda Rinkema

Souvenir

Greetje (52): “In de hitte van het moment was een condoom gebruiken er natuurlijk niet bij. Grote paniek achteraf, het gebeurde in een tijd waarin je in katholiek Italië niet zomaar aan de morning-afterpil kon komen. Zwanger werd ik niet van knappe ober Massimo. Wel kwam ik thuis met gek-makende schurft. Oók gênant.”

Double date

Meryam (45): “Omdat mijn vriendin het eng vond om in haar eentje met de man af te spreken met wie ze in de strandtent had zitten flirten, kreeg ze mij zo gek dat ik met haar mee zou gaan op een double date. Ik ging er met frisse tegenzin heen, maar kikkerde meteen op toen ik de man zag die Strandflirt had meegesleept. Hij leek op een gezellige beer, we bleken allebei astronomie als hobby te hebben en waren ook nog eens allebei verzot op onze honden. Het knetterde onmiddellijk tussen ons. Mijn vriendin en haar verovering zaten er wat pips bij. Wat betreft de Beer: acht maanden later woonden we samen.”

The Love Boat

Anoniem (53): “Mijn man is een vroege en diepe slaper. Een paar jaar geleden maakten we een cruise en het was lust op het eerste gezicht met een Britse purser. Ik wachtte tot mijn man sliep, liet een briefje achter dat ik niet kon slapen en naar de film was of ‘nog een loopje’ ging maken. Van dat schip heb ik krochten gezien die de romantiek van het cruisen wel wat tenietdeden, in ruil voor sex zoals ik het sinds mijn zeventiende niet meer had beleefd. Terug in de hut altijd meteen douchen, zo fout en spannend. En lekker, zeg ik er eerlijk bij.”

Cuba Libre

Harriët (64): “Toch wat gênant als je op mijn leeftijd met een geslachtsziekte terugkomt van vakantie. Ter verdediging: hij was een knappe, sexy Cubaan die in een band speelde. En ik ben nog niet dood, hè?”

Touwhaar

Wendy (46): “Na een scheiding en een relatiebreuk was ik klaar met mannen en met mijn best doen om in de smaak te vallen. Ik zat in mijn eentje met touwhaar op een Deens strand zonder mijn buik in te houden en las een romannetje in plaats van de literaire bestseller die ik anders bij me zou hebben gehad. Lodewijk bracht me uit het niets een drankje ‘omdat je er zo lekker bij zit’. Hij was daar met visvrienden. Ik trakteerde hen op koffie uit een kraampje en zo is het begonnen. Inmiddels hebben we alweer zes jaar een leuke latrelatie.”

Verrassing!

Agnetha (36): “In Kroatië viel ik als een blok voor duikleraar Milan. Heerlijk gezoend, twee keer verdergegaan dan dat. Ik was er zo zeker van dat het wederzijds was, dat ik in mijn hoofd al met mijn emigratie bezig was. Thuis leende ik geld van mijn zus om snel terug te kunnen vliegen en hem te verrassen. Verrast was ik zeker toen ik hem innig zoenend met een nieuwe duiktoerist aantrof. Dagen gehuild. Dure grap.”

(On)gelukje

Brechtje (28): “Op mijn zeventiende zwanger door een gescheurd condoom te Renesse, dat klinkt niet als iets wat een happy end kan krijgen. Maar toch: Jan ging ervoor. We kenden elkaar drie dagen toen het ongelukje gebeurde, we zijn nu elf jaar samen en hebben twee kinderen. Het was niet gemakkelijk, maar als ik ons gezin zie denk ik altijd: het was een gelukkig ongelukje.”

Ontnuchterend

Alicia (37): “Zomerliefdes komen bij mij net te vaak neer op iets te veel drinken, enthousiast zoenen en vrijen en je de volgende ochtend afvragen hoe hij ook alweer heette en wat je kamernummer ook alweer was. Je zou denken dat ik sinds mijn achttiende wel wijzer ben geworden, maar nee. Toch: leuke vakanties gehad.”

Verleidster

Laura (38): “Hij had al een relatie, maar ik wist hem toch te verleiden in dat resort in Turkije. Het leidde tot een breuk in de vriendengroep en ruzie aan het zwembad. Vijf mensen uit ons gezelschap werden het hotel uit gezet, de bedrogen vriendin was ontroostbaar en ik was alleen maar blij dat ik nu met hem naar het strand kon. Het was een korte, felle vakantieliefde. Na twee dagen zette hij er een punt achter omdat hij ‘al het gedoe niet meer trok’. Ik heb jaren het slachtoffer uitgehangen in deze kwestie. Nee, ik was als twintiger geen aardig mens.”

Opgelicht

Anne-Monique (46): “Nadat hij zich mijn hart en mijn bed in had geflirt, vertrok hij voordat het licht werd in stilte met mijn tablet, mijn horloge en de inhoud van mijn portemonnee. Die amourette in Venetië ging dus al snel van ‘sprookje’ naar ‘aangifte doen’. Ik ben er nog steeds niet uit of ik te dom voor woorden ben geweest, of dat het een niet onredelijke prijs was voor een onvergetelijke nacht.”

Bedankt, mam

Priscilla (43): “Als tiener durfde ik niks, al helemaal geen contact zoeken met leuke jongens. Het was mijn moeder die de buurjongen op de camping in Limburg vroeg of hij zin had om met mijn twee broers en mij een potje badminton dubbelspel te doen. Dat was het begin van een topvakantie. Marcel vroeg me mee naar het meer, we gingen samen naar de disco, hij gaf me mijn eerste zoen, tranen met tuiten bij het afscheid. Hij hield contact en toen we een paar jaar later allebei in Utrecht studeerden, kregen we alsnog verkering. Na wat omzwervingen leidde het zelfs tot een huwelijk. Ik heb mijn moeder als getuige gevraagd.”

Haar Hans, mijn Hans

Fariba (44): “Vakantie op Tenerife met mijn beste vriendin. Zij kwam twee vrienden tegen van wie ze er één zo leuk vond dat ze zonder overleg een double dinner date voor ons afsprak. Ik kwaad: waar zadelde ze mij mee op? Die avond begreep ik het beter, haar Hans was inderdaad enig. Beetje pijnlijk was wel dat hij mij leuker vond dan haar. Na een ongemakkelijk etentje volgde een ongemakkelijke vakantie, want ik liet me deze kans op liefde niet ontglippen.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden