null Beeld

Zuurkoolsalade met ananas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 500-600 g zuurkool
  • 300-400 g verse ananas,
  • in smalle stukjes
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 el dunne reepjes verse gemberwortel
  • 2-3 el zure room
  • 2-3 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • zout, peper
  • 125 g katenspek, in plakjes
  • 50 g grofgehakte hazelnoten


Bereidingswijze

  1. Spoel de zuurkool, als deze erg zuur is, eventueel in ruim koud water. Knijp hem goed uit en dep hem droog.
  2. Maak de zuurkool los en meng hem met ananas, lente-ui, peterselie en gember.
  3. Roer een dressing van zure room, mayonaise, mosterd en zout en peper naar smaak.
  4. Schep de dressing door de salade.
  5. Bak het katenspek krokant in een droge koekenpan, verkruimel de plakjes en schep ze door de salade.
  6. Sla in het bakje.
  7. Bestrooi met hazelnoten.

Bereidingstijd: circa 20 min. Circa 405 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renee Frinking.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden