Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tv-recensent Angela de Jong: “Als Gordon in een coke-roes allerlei lelijks over mij zegt, denk ik: who cares?”

Premium

Tv-recensent Angela de Jong: “Als Gordon in een coke-roes allerlei lelijks over mij zegt, denk ik: who cares?”

Als professioneel tv-kijker geeft Angela de Jong haar ongezouten mening in het AD. Dat levert af en toe hevige reacties op. “Het hoort een beetje bij de televisiewereld dat er nooit iets negatiefs in je gezicht wordt gezegd.” 

Als ik jou als professioneel televisiekijker vraag: “Hoe is het om Angela de Jong te zijn?”, weet jij dan waar die vraag vandaan komt?

“Eh… nee.”

Daarmee begint VPRO-presentator Tim den Besten altijd zijn interviews met beroemdheden.

“O ja! Dat had ik kunnen weten, ik heb behoorlijk wat afleveringen van zijn serie Tims tent: maar dan in een bungalow met sterren gezien.”

Hoe is het om Angela de Jong te zijn?

“Best leuk. Ik weet ook niet beter, hè? Ik ben het al 45 jaar. Ik verbaas me er af en toe wel over wat mijn naam bij sommige mensen teweegbrengt. Zeker de laatste jaren merk ik dat die nogal wat polarisatie oproept. Dat gebeurt me in mijn privéleven nooit, dus dat was wennen. Maar goed, ik wil ook geen grijze muis zijn in mijn werk, het hoort er blijkbaar bij.”

Snap je waarom je met jouw mening soms hevige reacties oproept?

“Ik snap best dat er programmamakers zijn die er moeite mee hebben dat ik soms in niet al te vriendelijke bewoordingen over hun programma schrijf. Maar dat mijn hele wezen irritatie opwekt bij sommige mensen vind ik wel bijzonder.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen