Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil: “Ik kan soms niet geloven dat dit allemaal al een jaar aan de gang is”

Premium

Anne-Wil: “Ik kan soms niet geloven dat dit allemaal al een jaar aan de gang is”

Anne-Wil heeft twee kinderen, zes kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Han vraagt zich af of het wel goed gaat met haar.

Vrijdag

“Waar denk je aan?” vraagt Han. “Je zit al meer dan een kwartier voor je uit te staren. Maak je je ergens zorgen om?” Ik schrik op. Ik heb geen idee waaraan ik zat te denken. Dat heb ik de laatste tijd wel vaker, dat ik een beetje wegzak. Niet omdat ik slaap heb, het is meer een soort sloomheid. ‘Landerig’ noemde mijn moeder dat vroeger, zo’n woord waarvan je niet exact wist wat het betekende, maar wel wat er mee werd bedoeld.

“Ik ben een beetje landerig, geloof ik”, zeg ik. Han schiet in de lach. “Dat zei mijn moeder ook altijd als ik als kind niet actief genoeg was.” En ineens weer ernstig: “Weet je zeker dat het goed met je gaat, Anne-Wil? Ik vind je een beetje stilletjes de laatste tijd.” “Het heeft niets te maken met ziek zijn of zo”, zeg ik. “Alles is gewoon zo verschrikkelijk sloom. Elke dag lijkt op de dag ervoor én de dag erna. Ik weet nauwelijks meer welke dag het is. Terwijl de dagen voorbijkruipen, is een week om voordat dat ik er erg in heb. Het afgelopen jaar… Han, ik kan soms niet geloven dat dit allemaal al een jaar aan de gang is. Méér dan een jaar!”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil