Zoek binnen:

Anne-Wil: “Willeke wil een tijd bij ons komen wonen, de vraag overvalt me”

Premium

Anne-Wil: “Willeke wil een tijd bij ons komen wonen, de vraag overvalt me”

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze voelt zich overvallen door de vraag van haar kleindochter Wil.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zondag

Ik zit in de tuin als ik de klap hoor waarmee Wil haar fiets tegen de muur gooit. Daarna haar snelle voetstappen. De poort gaat met een zwaai open en daar staat ze. Verhit van het fietsen en met een uitdrukking op haar gezicht die niet veel goeds belooft. “Dag oma.” Ze laat zich vallen op de stoel tegenover mij.

“Dag lieverd. Je ziet eruit alsof je toe bent aan een glas fris met ijsblokjes.” “Ja graag.” Als ik met een glas appelsap terugkom, zit ze nog steeds onderuitgezakt. “Nou, vertel het maar”, zeg ik als ik weer zit. “Ja… de baby, natuurlijk!” Ze zakt nog wat verder onderuit. “Ik dacht dat het je zo leuk leek om een beetje te moederen over een babybroertje of -zusje”, zeg ik verbaasd. Ze trekt een gezicht en neemt vervolgens een kennelijk iets te grote slok appelsap. Als ik klaar ben met op haar rug kloppen en zij met hoesten, staan de tranen in haar ogen. Ze zit in elk geval rechtop nu.

“Het lijkt me ook leuk, maar niet als ik niet met mijn moeder kan opschieten. Ik wou dat ik op kamers kon.” Dan schiet ze overeind. “Oma, kan ik niet een tijdje bij jullie wonen? Thuis heb ik alleen maar ruzie, dus mam vindt het vast ook hartstikke fijn als ik de deur uit ben.”

Met een Libelle-account kun je gratis 3 Premium-artikelen per maand lezen.

Een gratis account maak je binnen 1 minuut aan

of inloggen

Dit is een Premium-artikel.
Met een Libelle-account kun je 3 gratis Premium-artikelen per maand lezen

of INLOGGEN

Dit is een Premium-artikel.
Met een Libelle-account kun je 3 gratis Premium-artikelen per maand lezen

of INLOGGEN

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil