Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Erfenis of gulle gift uit onverwachte hoek: dít deden vrouwen met het geld

Premium

Erfenis of gulle gift uit onverwachte hoek: dít deden vrouwen met het geld

Wat doe je als je ouders miljoenen blijken na te laten, als je het Zuid-Afrikaanse landgoed van je oom erft of als je ineens een envelop met drieduizend euro in je handen geduwd krijgt? Het overkwam deze vrouwen.

Geld maakt niet gelukkig, maar als je bankrekening ineens drie nullen extra heeft is dat toch lekker. De één geeft het uit aan haar eerste koophuis, de ander schenkt minstens de helft aan een goed doel.

E-bike

Marieke (58): “Toen ik na het overlijden van mijn ouders meer erfde dan ik ooit had durven dromen, vond ik het zó fijn om duizend euro te schenken aan een zieke vriendin die het financieel slecht heeft. Nu kon ze eindelijk een e-bike kopen waardoor ze veel mobieler is.”

Landgoed

Dorien (65): “Een paar jaar geleden riep mijn vader mijn broer en mij bij zich: zijn broer in Zuid-Afrika was overleden en had hem zijn boerderij en wijngaard nagelaten. Hij hoefde de erfenis niet en schonk alles aan ons. Dan heb je daar zo’n landgoed – wat móet je ermee? We hadden allebei ons gezin en leven hier, dus we besloten de boel te verkopen. Mijn overleden oom had een goede vriend die ook notaris was, hij regelde alles. Helaas heeft hij ons enorm bedot, maar mijn broer en ik hielden er toch een paar ton aan over. Dit geld heb ik meteen in onroerend goed gestoken en daar pluk ik nu de vruchten van.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen