Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Déze dingen kunnen echt helend werken als het even niet goed gaat

Premium

Déze dingen kunnen echt helend werken als het even niet goed gaat

Ja, praten helpt. Maar iets dóen werkt soms net zo goed bij psychische problemen. Over de helende kracht van schilderen, schrijven en rennen.

De Amerikaanse Julia Cameron was op een punt in haar leven beland waarbij ze dacht: wat nu? Ze had een filmscript ingeleverd. Op één enthousiast telefoontje na, hoorde ze daar nooit meer iets over. Ze wist het niet meer en voelde zich depressief. Om zichzelf te troosten, begon ze elke ochtend alles op te schrijven wat in haar opkwam. Ze deed dat expres direct na het ontwaken, omdat dan dat kritische stemmetje in haar hoofd zich nog niet zo roerde. Zo ontdekte ze de helende kracht van creativiteit. Het boek dat ze daarover schreef, The artists way, ging miljoenen keren over de toonbank.

Natuurlijk, bij psychische problemen kan het heel goed helpen om erover te praten. Maar soms werkt het nog beter om iets te gaan doen. Het kan namelijk behoorlijk lastig zijn om te voelen wat er mis is en dat ook nog eens onder woorden te brengen bij een therapeut. Door creatief of actief aan de slag te gaan, worden emoties op een andere manier ervaren en geuit.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen