Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Maartje en de meisjes – deel 75: “Eerlijk gezegd trek ik het niet om jou te zien verhuizen”

Premium

Maartje en de meisjes – deel 75: “Eerlijk gezegd trek ik het niet om jou te zien verhuizen”

Jochem laat na een weekend met zijn maat Marco nogmaals weten dat uit elkaar gaan wat hem betreft een wel erg rigoureuze stap is. Maartje blijft echter bij haar standpunt en besluit te vluchten naar kantoor. Daar kan ze de concentratie niet vasthouden. Ze binnen de kortste keren weer rond op datingapp HER. En wie komt ze daar tegen?

‘Houd 24 april vrij!’ appt Suus. ‘Ik neem je mee naar NY!’

‘New York???’ vraag ik verbaasd.

‘Hotel New York ja. In Rotterdam. De terrassen zijn dan – hopelijk – weer open, de restaurants en musea ook. Ik neem je mee voor een weekend vol plannen maken en genieten.’

‘Je bent de liefste!’ stuur ik terug. ‘Superveel zin in!’

Kiezen

‘Scheiden doe je niet alleen’, las ik laatst. En zo is het. Ik merk hoe blij ik ben met de steun van vriendinnen zoals Suus, en hoe fijn het is dat ze net wat vaker aan me vragen hoe het gaat. Maar ik zie ook de andere kant. Het verdriet bij mijn ouders, bij de kinderen natuurlijk en ook de worsteling van vrienden. Afgelopen zomer zaten we nog met Suus en Dirk in een tent op Vlieland, maar hoe gaat dat dit jaar? Moeten zij nu kiezen voor Jochem of voor mij? Suus is al langer mijn vriendin, maar inmiddels zijn Jochem en Dirk ook wel echt maten geworden. De kou slaat me weer om het hart als ik daaraan denk.

Laatste weekend samen

Ondertussen proberen Jochem en ik onze aanwezigheid thuis zo goed mogelijk te verdelen. En dus zoveel mogelijk te beperken. ‘Weekend van 24 april ben ik met Suus’, app ik hem. Zonder Rotterdam erbij, dat komt later wel.

‘Week erna kan ik in het huis van die vrienden van Marco en Astrid’, antwoordt Jochem. ‘Dus dat zou dan ons laatste weekend samen zijn.’

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Maartje en de meisjes

Alles van Maartje en de meisjes