Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Marcel van Roosmalen: “Ik heb niet de indruk dat mijn moeder (89) me mist als ik niet kom”

Premium

Marcel van Roosmalen: “Ik heb niet de indruk dat mijn moeder (89) me mist als ik niet kom”

Marcel van Roosmalen (53) komt naar eigen zeggen uit een afstandelijk gezin. Samen met Eva Hoeke heeft hij twee dochters, de derde is op komst. Als vader wil hij het heel anders aanpakken. “Gelukkig neem je ook mooie dingen van je ouders over.”

Marcel in ’t kort

Marcel van Roosmalen (1968) is journalist, columnist en schrijver. Hij is ook regelmatig op televisie en onlangs verscheen zijn boek Mijn legendarische moeder overleeft alles (Meulenhoff). Marcel is vooral bekend vanwege zijn droge, sarcastische (onder)toon. Hij woont samen met journalist en columnist Eva Hoeke (42), met wie hij twee dochters heeft: Lucy (5) en Leah (3). Hun derde dochter is op komst.

Vlinders

Marcel is net terug van de fotoshoot. “Het thema was vlinders. Ik héb niks met vlinders”, zegt hij. De toon waarop hij dat zegt, laat zich raden. “Ik stond als een soort Frénk van der Linden in een bloemetjeshemd in een kas.”

Een nieuw boek

Gelukkig is de situatie nu verbeterd, althans, dat hoop ik maar: we zitten op gepaste afstand van elkaar in een kamer van de uitgeverij, op vijftien hoog aan de rand van Amsterdam. Het afgelopen jaar schreef Marcel van Roosmalen drie keer per week een column in NRC-Handelsblad, las hij als Druktemaker columns voor op NPO Radio 1, maakte hij met Gijs Groenteman het televisieprogramma Media Inside (na de zomer weer terug) en gaf hij elke werkdag 30 seconden zijn mening over de talkshow De Vooravond, eerst als plant, later in de gedaante van een hond.

En hij schreef – na het tragikomische Het zijn de kleine dingen die het doen (2019) – weer een boek over zijn moeder (89): Mijn legendarische moeder overleeft alles.

Dementeren

“Toen mijn moeder begon te dementeren werd me voor mijn gevoel een onderwerp in de schoot geworpen. Veel mensen maken dit namelijk mee”, zegt hij. “Ik vond het toen ook wel spannend.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen