Zoek binnen:

Rapper Typhoon: “Ik wil niet langer op mijn tenen lopen. Dat heb ik zo lang gedaan”

Premium

Rapper Typhoon: “Ik wil niet langer op mijn tenen lopen. Dat heb ik zo lang gedaan”

Uitverkochte zalen, een kast vol belangrijke muziekprijzen, hordes fans: rapper en zanger Glenn de Randamie (35), alias Typhoon, maakte al zijn dromen waar. Maar intussen zat hij in een zware burn-out. Nu, 2 jaar later, is hij terug.

Zijn nieuwe album zou eigenlijk net zijn uitgekomen: Typhoon zou eindelijk weer gaan knallen. Hij is er lang uit geweest. Vanaf begin 2018 tot afgelopen najaar was Glenn de Randamie geveld door een stevige burn-out met diepe dalen. Nadat de persoonlijke crisis was bezworen, werkte hij hard aan zijn nieuwe plaat, maar toen volgde de coronacrisis en lagen de opnames tijdelijk stil. Tot zijn grote teleurstelling, al diende de realiteitszin zich snel aan. Wat is echt belangrijk, vroeg hij zich af. Er zijn voor zijn naasten, was het antwoord. Hij wilde zijn vriendin Marie steunen die in Amsterdam in een psychiatrische kliniek werkt en met die kwetsbare groep een zware tijd doormaakte. Dat was belangrijker dan werk. Het is een van de dingen die hij de afgelopen 2 jaar heeft geleerd, vertelt Glenn in een online interview waarin de kwetterende vogeltjes rondom zijn huis hoorbaar zijn.

De rapper woont op een afgelegen boerderij in de buurt van Zwolle, tussen de weilanden met koeien en paarden. In zijn tuin scharrelen 2 katten, en binnenkort kippen. Het hok is al getimm[erd. Glenn vindt het heerlijk, die rust. Van jongs af aan voelt hij zich het prettigst in de natuur, vertelt hij. Inmiddels weet hij waarom; hij is hypersensitief. Ook dat ontdekte hij de afgelopen 2 jaar. “Ja, ik heb veel geleerd van mijn crisis”, bekent hij met zijn kenmerkende gulle glimlach.

Met een Libelle-account kun je gratis 3 Premium-artikelen per maand lezen.

Een gratis account maak je binnen 1 minuut aan

of inloggen

Dit is een Premium-artikel.
Met een Libelle-account kun je 3 gratis Premium-artikelen per maand lezen

of INLOGGEN

Dit is een Premium-artikel.
Met een Libelle-account kun je 3 gratis Premium-artikelen per maand lezen

of INLOGGEN