Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Roos Schlikker: “De spontaniteit in mijn leven was schaars geworden, maar wat geeft het?”

Premium

Roos Schlikker: “De spontaniteit in mijn leven was schaars geworden, maar wat geeft het?”

Roos Schlikker (45) heeft twee zonen, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen. Deze week schrijft ze over kinderen krijgen.

We zitten tegenover elkaar en grijnzen ongelovig, op mijn schoot ligt een smakkend wezentje. Heb ik nu háár baby in mijn armen? Een jaar geleden zouden we keihard gelachen hebben bij dit idee. Eindelijk zat ze in de juiste relatie en ja, ze had weleens gezegd dat ze misschien moeder zou willen worden, maar op onze leeftijd zat dat er niet meer in. Joh, de overgang lag al in het verschiet. Wisten wij veel. De kwaaltjes die zij voor menopauzaal versleet bleken een andere oorzaak te hebben. Ze was hartstikke zwanger.

Handenbindertjes

Nu ligt haar dochter bij me en mijn vriendin straalt. Ze is ontspannen, totaal stressvrij. Ik herken het, want hoewel een kind krijgen een heftige impact kan hebben, had ik daar totaal geen last van. “Je leven is nu zeker wel heel erg veranderd, hè? Daar heb je vast moeite mee. Je levert toch veel van je vrijheid in met zo’n kind. Even ertussenuit zit er niet meer in. Je bent nu véél meer thuis. Kunt nooit meer zomaar even naar de bioscoop. Het zijn natuurlijk handenbindertjes. Word je daar niet gek van zo nu en dan?”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen