Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Moeder Astrid (69) tegen dochter Josine (38): “Er is iets wat ik je altijd al heb willen vertellen…”

Premium

Moeder Astrid (69) tegen dochter Josine (38): “Er is iets wat ik je altijd al heb willen vertellen…”

Hecht of juist niet: de band tussen moeder & dochter is een bijzondere. Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor een goed gesprek? Elke week praten een dochter en haar moeder over oud zeer en nieuw verdriet, over grote vreugde en dierbare momenten.

Deze week spreken we Josine en Astrid. Josine (38) is verpleegkundige en woont samen met haar vriend. Haar moeder Astrid (69) heeft terminale kanker en verblijft in een hospice. Josine wil weten of haar moeder nog dingen op haar hart heeft. Astrid blijkt voor Josines geboorte te zijn vreemdgegaan.

Dochter Josine: “Je bent echt een voorbeeld voor mij, mam. Hoe je hier ook weer zo sterk mee omgaat. Soms vraag ik me af of het geen pose is, of je niet stiekem toch instort als ik weg ben.”

Moeder Astrid: “Nee hoor schat. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ik heb een schitterend leven gehad en ik kan alleen maar dankbaar zijn, ook al eindigt het wat vroeg.”

Josine: “Ze zeggen altijd dat je aan het einde van je leven alles moet hebben gezegd. Toch voelt het heel raar om je deze vraag te stellen, mama, maar zijn er nog dingen die je met me wilt bespreken?”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen