Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Charlene (34) tegen moeder Mira (72): “Je kunt toch ook eens vragen wat ik bedoel?”

Premium

Charlene (34) tegen moeder Mira (72): “Je kunt toch ook eens vragen wat ik bedoel?”

Hecht of juist niet: de band tussen moeder en dochter is hoe dan ook een bijzondere. Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor een goed gesprek? Elke week praten een moeder en een dochter met elkaar over oud zeer en nieuw verdriet, over grote vreugde en dierbare momenten. Deze week moeder Mira (72) en dochter Charlene (34) . 

Charlene woont met haar man en kinderen in Zuid-Amerika, haar zus woont in België. Hun moeder Mira woont met haar tweede man in Nederland. Doordat ze zo ver weg woont, heeft Charlene soms het gevoel dat ze een minder waardevol contact heeft met haar moeder dan haar zus.

Dochter Charlene: Weet je wat gek is? Omdat we nu toch veel online communiceren, heb ik voor het eerst niet het gevoel dat ik achterloop op mijn zus.

Moeder Mira: Je hebt nooit achtergelopen op je zus.

Charlene: Niet zo letterlijk, maar ik bedoel: jullie kunnen elkaar altijd binnen twee uurtjes opzoeken, dus jullie zien elkaar vaker. Ik ben toch altijd een beetje die dochter in dat verre land, met die eigenzinnige keuzes, terwijl jullie veel meer op elkaar lijken.

Mira: Iedereen is anders, daar hoef je niet jaloers op te zijn. Ik hou evenveel van jullie allebei.

Charlene: Dat zeg ik niet mama, laat maar…

Mira: Wat doe je nou geërgerd?

Charlene: Omdat het zo altijd gaat. Ik zeg iets en jij bagatelliseert het meteen en daarmee is het onderwerp klaar. Je kunt toch ook eens ergens op ingaan, vragen wat ik er precies mee bedoel of zo?

Mira: Wat bedoel je er dan mee?

Charlene: Laat maar, mama. Zullen we het over onze relatie hebben?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen