Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Moeder Bea (69) tegen dochter Marieke (48): “Ik vind het jammer dat ik jou met mijn angsten heb opgezadeld”

Premium

Moeder Bea (69) tegen dochter Marieke (48): “Ik vind het jammer dat ik jou met mijn angsten heb opgezadeld”

Hecht of juist niet: de band tussen moeder & dochter is een bijzondere. Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor een goed gesprek? Elke week praten een dochter en haar moeder over oud zeer en nieuw verdriet, over grote vreugde en dierbare momenten… Deze week dochter Marieke en moeder Bea.

Marieke (48) heeft drie kinderen en is gescheiden. Bea (69), haar moeder, is nog altijd gelukkig getrouwd met Mariekes vader. Marieke vond het als puber beklemmend dat haar moeder Bea altijd zo bezorgd was. Nu beseft ze dat deze karaktertrek ook goede kanten heeft.

Dochter Marieke: “Je was er altijd voor ons, mam. Je nam de tijd, was lief, geduldig en zorgzaam. Wij waren en zijn jouw leven. En dat is precies wat me soms benauwde. Ik had het gevoel dat ik jou tekortdeed, ik voelde me schuldig dat ik je van me afduwde zoals alle pubers zich tegen hun ouders afzetten en ik kon je gekwetstheid slecht verdragen.”

Moeder Bea: “Ik was niet zozeer gekwetst, eerder bezorgd. Ik weet nog dat je in die tijd ging liften naar de studentenstad waar je woonde. Ik heb je toen een keer naar de liftplek gebracht, daar had ik achteraf zo’n spijt van. Er waren toen nog geen mobiele telefoons en ik kon je de hele dag niet bereiken. Toen ik je eindelijk te pakken kreeg, moest ik vreselijk huilen van opluchting.”

Marieke: “Ik had altijd het gevoel dat jouw conservatieve houding voortkwam uit angst. Ik wilde niet angstig zijn, maar moedig.”

Bea: “Geestelijke instabiliteit zit in mijn familie: hyperventilatie, pleinvrees, depressies. Van dat laatste heb ik gelukkig nooit last gehad, maar ik vind het soms wel jammer dat ik jou met mijn angsten heb opgezadeld.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen