Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Femke: “Een compliment is leuk, maar met vragen of kritiek kan ik niks”

Premium

Femke: “Een compliment is leuk, maar met vragen of kritiek kan ik niks”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Ouderkerk. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt.

Jaren geleden, toen ik pas bij Libelle werkte en nog geen column had, mocht ik een bekende columniste interviewen. Ik had net een persoonlijk verhaal van haar gelezen, waaruit ik dacht te begrijpen dat ze was vreemdgegaan, dus ik stelde ongegeneerd de vraag: “Hebben jij en je man een vrije relatie?” Tot mijn verbazing begon ze te stotteren: “Uhm ja nou, uhm….” En ik dacht: wat gek, ze schrijft hier voor honderdduizenden mensen over, en nu doet ze alsof ik haar naar iets privés vraag.

Sinds ik zelf een column heb, ontvang ik elke week brieven van lezeressen. Vaak met tips voor Nathan of met complimenten over mijn openheid. Een enkele keer is er iemand boos. Dat vind ik helemaal prima, meestal leuk en soms (bij boosheid) een beetje irritant. Ook al zijn jullie met veel, jullie zijn op afstand. Ik spreek jullie nooit één-op-één, en juist daardoor kan ik zo open zijn. Nu ik hier op mijn bed in mijn slaapkamer dit stukje zit te tikken, heb ik niet het idee dat jullie allemaal over mijn schouder meekijken. Ik schrijf op wat me bezighoudt, alsof het mijn dagboek is, en toevallig lezen jullie dat.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen