Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Femke: “Kwetsbare kinderen kun je niet wekenlang fulltime onder de hoede van de ouders plaatsen”

Premium

Femke: “Kwetsbare kinderen kun je niet wekenlang fulltime onder de hoede van de ouders plaatsen”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Ouderkerk. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt.

Hoe erg de eerste lockdown ons heeft leeggezogen, merkten we toen de tweede lockdown werd aangekondigd. Waar veel mensen het als een soort verlengde kerstvakantie proberen te omarmen, voelde ik mijn hoofd in duizend stukjes uiteenspatten. Lockdown 1 kostte ons zo veel energie, thuisonderwijs geven aan een speciaal kind is een drama, de combinatie werk en zorg trok een enorme wissel… we zijn er nog steeds van aan het bijkomen.

En toen kwam dus lockdown 2.

Ik snap er niks van: bij de eerste lockdown werd gezegd dat jonge kinderen het virus nauwelijks doorgeven, dus waarom moeten de basisscholen dicht? Uiteindelijk blijkt dat de regering op die manier ouders aan huis wil kluisteren. Er zou extra aandacht zijn voor kwetsbare kinderen, die zouden waarschijnlijk wél naar school mogen. Maar helaas: in veel gevallen blijken speciale scholen dit toch niet te doen. Er is discussie over het woord ‘kwetsbaar’.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen