Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Femke piepte: “Ik zei toch dat ik dit jaar graag een grote boom wilde?”

Premium

Femke piepte: “Ik zei toch dat ik dit jaar graag een grote boom wilde?”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt.

De laatste tijd heb ik last van een winterdip. Ik ben moe van mijn tenen tot mijn kruin, eet zo ongeveer elke dag een pak gevulde speculaas en ik voel me bedrukt. Een echte depressie kan ik het nog niet noemen, maar ik moet flink vechten om niet met mijn hoofd onder de dekens te blijven liggen. Buiten zijn, in het licht, blijven bewegen, gezond eten, een vrolijk liedje opzetten, het zijn de dingen die aangeraden worden en ik probeer ze trouw te doen.

De beste remedie heb ik trouwens zelf bedacht: een grote kerstboom. Sinds eind november staat hij al te schitteren in ons nieuwe, grotere huis en elke dag als ik thuiskom en de lichtjes aandoe, stroomt er een warm gevoel door me heen. Het is voor het eerst sinds ik mijn ouderlijk huis verliet, dat ik een serieuze kerstboom heb. Jarenlang moesten het ieniemienie-boompjes zijn, omdat Amsterdamse kamers en appartementen geen grote bomen kunnen bergen. Nu hebben we er eentje die groot en breed is, reikt tot aan het hoge plafond en schittert zoals een kerstboom behoort te schitteren.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen