Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Femke: “Na tien dagen vakantie ging het licht in mijn hoofd uit”

Premium

Femke: “Na tien dagen vakantie ging het licht in mijn hoofd uit”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: haar zomervakantie. 

Bij het woord zomervakantie krijg ik buikpijn sinds Nathan twee jaar geleden in een vakantiehuisje een meisje van een vide naar beneden duwde. Hij was vijf, het was een duw uit frustratie, geen gerichte aanval, en godzijdank kwam het meisje met de schrik vrij. Maar nog steeds droom ik er weleens van… En dan loopt het veel en veel slechter af.

Elk jaar zoeken Oscar en ik naar een passende vakantie voor onze zoon. Het ging van vliegen naar een Portugees huisje, naar met de auto naar een Franse camping, naar een ritje naar een Nederlandse camping en dit jaar gingen we naar het familiehuisje in Noordwijk. Makkelijk en vertrouwd. De ene week kwam het ene vriendinnetje een paar dagen, de andere week het andere vriendinnetje. Van tevoren dacht ik dat we het nu écht voor elkaar zouden hebben, want deze meiden houden Nathan allebei aardig in toom. Natuurlijk is een aantal dagen anders dan een middagje samen spelen, maar ook logeerpartijen gaan eigenlijk altijd goed. Ik was er dus ontspannen over. Die ontspannenheid duurde helaas niet lang, want in de wondere wereld van autisten is er altijd wel iets mis.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen