Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Femke: “Wandelen, dat is toch te truttig voor woorden?”

Premium

Femke: “Wandelen, dat is toch te truttig voor woorden?”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Ouderkerk. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt.

Eerst was er hardlopen, dat ging plotseling iedereen doen. Ik, die altijd probeer geen trendvolger te zijn, begon ook aan een hardloopregime. Het ging me aardig af, maar in meer of mindere mate haatte ik elke stap die ik zette. Gelukkig kwam er vrij snel daarna een nieuwe hype: wandelen.

Natuurlijk sputterde ik weer tegen. Wandelen, dat is toch te truttig voor woorden? Maar het duurde niet lang of mijn hele tijdlijn op Facebook en Instagram liep ermee vol. Wandelen was nog beter dan hardlopen, het was het helemaal als je fit wilde zijn, vooral in deze coronatijd. Vrienden gingen Fitbits met stappentellers dragen en wilden in plaats van koffiedrinken een wandeling maken, ‘omdat ze die dag nog geen tienduizend stappen hadden gezet’. Ik kon dus niet anders dan mijn weerstand opgeven.

Dat betekende dat ik de trauma’s van wandelingen met mijn ouders in het bos of in de Franse Alpen van me af moest schudden. Negeren dat ik nog nooit een positief gevoel had gehad bij het maken van een wandeling. ‘Kijk uit je raam joh, er lopen hele volksstammen wandelaars voorbij. Die doen dat toch niet voor niks?’ zo motiveerde ik mezelf.

Dus wandelde ik een keer naar de supermarkt en terug (doe ik normaal op de fiets). Inderdaad, best goed te doen, zeker met een podcast in mijn oren. Daarna maakte ik een groter rondje van een uur. Ik genoot van de omgeving, mijn podcast bereikte een spannend punt en ik kwam in de richting van enthousiasme. Tot Oscar me een paar dagen later vroeg om tussen het thuiswerken door eens een wandeling te maken.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen