Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Columnist Hans: “Ho even, ik ben ook weer niet honderd procent asociaal”

Premium

Columnist Hans: “Ho even, ik ben ook weer niet honderd procent asociaal”

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen van zijn leven. Deze week vindt Hans het heerlijk om wel eens alleen te zijn.

Ik zat deze week te praten met een best charmante vrouw van in de veertig, toen er opeens een vraag uit de lucht kwam vallen. “Voelt u zich weleens alleen?” vroeg ze. Poeh. Voel ik me weleens alleen? Voor het eerst dacht er erover na en eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet zo erg om alleen te zijn. Languit op de bank, mooi boek binnen handbereik, kop koffie op het tafeltje naast me, lekker!

Ook lekker: fietsen in je eentje. Hoef je tenminste niet voortdurend je best te doen om iemand bij te houden, toch al niet mijn sterkste kant.

Alleen

Alleen in de bioscoop! Niemand die op anderhalve meter naast je zit te zuchten of lacht als er absoluut niets te lachen valt. Ooit zat ik met mijn toenmalige echtgenote in de bioscoop naar de film Au revoir les enfants te kijken, over de vriendschap tussen een joods en een katholiek jongetje op een kostschool in de Tweede Wereldoorlog. De mooiste, meest dramatische film die ik ooit zag, en intussen zat mijn echtgenote fluisterend restaurants op te sommen waar we na afloop zouden kunnen gaan eten.

Alleen met vakantie: geweldig!

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen